Η Deutsche Bank καταργεί τουλάχιστον 7.000 θέσεις εργασίας

Η Deutsche bank ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της λειτουργίας του επιχειρηματικού και επενδυτικού banking.

Οι περικοπές θα έχουν ως συνέπεια τη μείωση των θέσεων κάτω από τις 90.000 με το κόστος της αναδιάρθρωσης στα 800 εκατ. ευρώ.

Η Deutsche Bank θα καταργήσει το ένα τέταρτο των θέσεων εργασίας και τις θα μειώσει συνολικά κατά τουλάχιστον 7.000, στο πλαίσιο του σχεδίου του νέου της CEO, Christian Sewing, να μειώσει τα κόστη και να δώσει ώθηση στην κερδοφορία τις επενδυτικής τράπεζας.

Οι περικοπές θα έχουν ως συνέπεια τη μείωση των θέσεων κάτω από τις 90.000 με το κόστος της αναδιάρθρωσης στα 800 εκατ. ευρώ για φέτος, όπως αναφέρει με σημερινή της ανακοίνωση η τράπεζα με έδρα τη Φρανκφούρτη.

Η τράπεζα σχεδιάζει επίσης να μειώσει τα κεφάλαια που ενέχουν ρίσκο, καθώς και την περαιτέρω μείωση των δαπανών.

Ο Sewing επιταχύνει τις διαδικασίες επιστροφής του ενδιαφέροντος της τράπεζας στην ευρωπαϊκή αγορά και στην απομάκρυνση από τις προσπάθειες της τράπεζας εδώ και δυο δεκαετίες να ανταγωνιστεί «στα ίσα» τις μεγάλες φίρμες της Wall Streetπου κυριαρχούν στο trading ευμετάβλητων τίτλων.

Η ανακοίνωση της Deutsche Bank έρχεται μετά από πληροφορίες από πηγές της τράπεζας ότι η διοίκηση εξετάζει τη μείωση 10.000 θέσεων εργασίας. Αυτό που παραμένει ασαφές είναι το πόσο βαθιά μπορεί να είναι η αναδιάρθρωση, δεδομένου ότι όπως ανακοινώθηκε οι θέσεις πλήρους απασχόλησης θα μειωθούν κατά από τις 90.000 τη στιγμή που σήμερα είναι λίγο πάνω από τις 97.000.

SHARE