Η British American Tobacco Hellas επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα

Η British American Tobacco, επεκτείνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, με το λανσάρισμα του Vype, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία προϊόντα ατμίσματος του ομίλου και θα είναι διαθέσιμο από όλα τα σημεία πώλησης της NOBACCO, μετά από την συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Σήμερα το Vype αποτελεί το Νο 1 προϊόν ατμίσματος στα φαρμακεία της Μεγάλης Βρετανίας και ανήκει στο δυνητικά μειωμένου κινδύνου προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της British American Tobacco. Το ότι το άτμισμα είναι σημαντικά πιο ασφαλές από το κάπνισμα εκτιμάται από ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις και επιστημονικές έρευνες. Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές για θέματα δημόσιας υγείας της Βρετανίας, «τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι κατά 95% λιγότερο βλαβερά από τον καπνό και θα μπορούσαν να συνταγογραφούνται, βοηθώντας πιθανά τους καπνιστές να διακόψουν το τσιγάρο».

Το λανσάρισμα του Vype στην Ελλάδα σηματοδοτεί επίσης την δέσμευση της British American Tobacco Hellas να συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα την συνεργασία με την εταιρεία NOBACCO, ηγέτιδα εταιρεία στα προϊόντα ατμίσματος στην Ελλάδα. Η είσοδος της εταιρείας στα προϊόντα ατμίσματος αναμένεται να φέρει επιπρόσθετη αξία στην ελληνική αγορά και την ελληνική οικονομία, μεταξύ άλλων, αυξάνοντας σημαντικά, μέσω των εισαγωγών των προϊόντων Vype, την κίνηση στο Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο της British American Tobacco στον Πειραιά, το οποίο αυτή τη στιγμή διανέμει προϊόντα αξίας άνω του €1 δισ. σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μέσω του Vype, η εταιρεία φέρνει την καινοτομία των ηλεκτρονικών τσιγάρων «κλειστού συστήματος» στο λιανεμπόριο προϊόντων ατμίσματος με δύο προϊόντα: το Vype eStick Maxx, ένα απλό στη χρήση ηλεκτρονικό τσιγάρο, το οποίο χρησιμοποιεί προγεμισμένους με υγρό αναπλήρωσης ατμοποιητές με ποικιλία γεύσεων και επιπέδων νικοτίνης, και το Vype ePen, ένα επίσης εύκολο στη χρήση ηλεκτρονικό τσιγάρο, με προγεμισμένους με υγρό αναπλήρωσης ατμοποιητές που επιτρέπουν την πολύ εύκολη εναλλαγή γεύσεων, και δύο  διαφορετικές τάσεις ισχύος, δίνοντας στον καταναλωτή μεγαλύτερο έλεγχο στην παραγωγή ατμού. Και τα δύο είναι διαθέσιμα  στα 70 καταστήματα και στα  320 και πλέον σημεία πώλησης της NOBACCO σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και διαδικτυακά, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της NOBACCO (www.nobacco.gr/vype).

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, Juan José Marco, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ξεκινάμε να προσφέρουμε στους Έλληνες ατμιστές και καπνιστές το ηλεκτρονικό τσιγάρο Vype. Η φιλοδοξία μας είναι να προσφέρουμε στους καπνιστές μια ευρεία γκάμα προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, σε σύγκριση με τα τσιγάρα. Το λανσάρισμα του Vype αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης και των επενδύσεών μας σε αυτόν τον τομέα».

Από την πλευρά του, ο CEO της NOBACCO, Μάρκος Μαρκόπουλος, είπε σχετικά: «Το Vype έρχεται να διευρύνει τις επιλογές που προσφέρουμε στους πελάτες  του δικτύου της NOBACCO σε όλη την Ελλάδα. Είναι μια προσθήκη αποκλειστικότητας, αντάξια του επιπέδου ποιότητας, καινοτομίας και ασφάλειας  που χαρακτηρίζει όλη τη γκάμα των προϊόντων μας μέχρι σήμερα. Είμαστε ευτυχείς που μοιραζόμαστε το όραμά μας για μείωση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος με έναν κορυφαίο οργανισμό όπως η British American Tobacco. Την ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη της και καλωσορίζουμε τους καταναλωτές σε έναν κόσμο ακόμα περισσότερων και καλύτερων επιλογών και σε μια εμπειρία ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης, στα σημεία πώλησης NOBACCO».

Σχολιάζοντας σχετικά, ο Dr. Chris Proctor, Επικεφαλής Επιστημονικών Ερευνών της British American Tobacco, δήλωσε: «Έχοντας επενδύσει $2,5 δισ. στην καινοτόμα γκάμα των Προϊόντων Νέας Γενιάς από το 2012 και μετά, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε περισσότερους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων καπνιστών και ατμιστών. Παγκοσμίως, πάνω από 1.500 επιστήμονες, μηχανικοί και ειδικοί στα προϊόντα καπνού εργάζονται καθημερινά στα κέντρα έρευνας κι ανάπτυξης της εταιρείας, επικεντρωμένοι στη μείωση του κινδύνου από τον καπνό. Έχουμε κάνει μια σειρά από ελέγχους στη γκάμα των προϊόντων Vype και πιστεύουμε ότι το κλειστό σύστημα του Vype e-Pen έχει τον  μεγαλύτερο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα προϊόντα ατμίσματος. Όλα τα επιστημονικά μας αποτελέσματα δείχνουν ότι το Vype είναι πιθανό να έχει σημαντική μείωση του κινδύνου σε σχέση με τα τσιγάρα».

Τι σημαίνει ο όρος “harm reduction” (μείωση του κινδύνου από τον καπνό)

Η μείωση του κινδύνου από τον καπνό αναφέρεται στην μείωση του αριθμού των ατόμων που νοσούν από ασθένειες σχετικές με το κάπνισμα, προσφέροντας στους καπνιστές λιγότερο επικίνδυνες εναλλακτικές, όπως είναι τα προϊόντα ατμίσματος. Η British American Tobacco παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει στους ενήλικες καταναλωτές προϊόντα με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο.

Πώς το Vype στηρίζει τη μείωση του κινδύνου από τον καπνό

Η British American Tobacco εκτιμά ότι το Vype μπορεί να συμβάλλει θετικά στον δημόσιο διάλογο που γίνεται γύρω από τα προϊόντα μειωμένου κινδύνου. Σύμφωνα με δημόσιους φορείς υγείας, όπως το Βασιλικό Κολέγιο Ιατρών (Μ. Βρετανία), οι ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα προκαλούνται από τοξικές ουσίες που παράγονται από την καύση του καπνού κι όχι από την νικοτίνη. Η νικοτίνη από μόνη της δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη ουσία. Την ίδια στιγμή, χημικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία των τοξικών χημικών που βρίσκονται στον καπνό του τσιγάρου δεν υπάρχουν στον ατμό του Vype.

 

Το μοναδικό προϊόν ατμού με τις περισσότερες επιστημονικές δημοσιεύσεις παγκοσμίως

Το Vype ePen, ένα προϊόν κλειστού συστήματος, σχεδιασμένο από ειδικούς για να έχει υψηλή απόδοση, ασφάλεια και ποιότητα, έχει αποτελέσει το αντικείμενο πολλών επιστημονικών μελετών, έχοντας τις περισσότερες επιστημονικές δημοσιεύσεις από οποιοδήποτε άλλο προϊόν ατμίσματος παγκοσμίως.

  • Χημικές μελέτες έδειξαν ότι το κάπνισμα επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους, ενώ αντίθετα, η χρήση του Vype, διατηρεί την ποιότητα του αέρα σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
  • Βιολογικές μελέτες εργαστηρίου έδειξαν ότι ο καπνός του τσιγάρου προκαλεί μεταλλάξεις, ενώ ο ατμός του Vype δεν έχει καμία τέτοια δράση.
  • Σε μελέτη εργαστηρίου, όταν τα ανθρώπινα κύτταρα εκτέθηκαν συνολικά για τέσσερις εβδομάδες στον καπνό του τσιγάρου, παρουσίασαν αυξημένες βιολογικές αντιδράσεις σε 50 τελικά σημεία. Όταν όμως, σε αντίστοιχο πείραμα, μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες έκθεσης στον καπνό, εκτέθηκαν για άλλες δύο εβδομάδες στο Vype, έδειξαν σημάδια ανάκαμψης παρόμοια με εκείνα που έδειξαν όταν εκτέθηκαν για άλλες δύο εβδομάδες στον απλό αέρα.
  • Σε κλινική μελέτη εθελοντών καπνιστών, που έμειναν για μια εβδομάδα σε κλινική, όσοι συνέχισαν το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, διαπιστώθηκε ότι τα υψηλά επίπεδα τοξικών ουσιών (μονοξείδιο του άνθρακα και βενζόλιο) διατηρήθηκαν στον οργανισμό τους. Αντίθετα, όσοι σταμάτησαν το κάπνισμα και ξεκίνησαν το Vype, εμφάνισαν σημαντικά μειωμένα επίπεδα τοξικών ουσιών, ίδια με τη διακοπή του καπνίσματος.

Τα επιστημονικά στοιχεία της British American Tobacco για το Vype επιβεβαιώνονται και από τον δημόσιο φορέα της Μ. Βρετανίας, Public Health England, ο οποίος υποστηρίζει ότι η «η πιο ασφαλής εκτίμηση, αυτή τη στιγμή, είναι πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι κατά 95% λιγότερο βλαβερά από τον καπνό».

SHARE