Η αστυνομία συνέλαβε τον ηγέτη των Κίτρινων Γιλέκων! – Ενθουσιασμένος ο Μπρούνο Λεμέρ…

Στην σύλληψη του Έρικ Ντρουέ, φερόμενου επικεφαλής του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, προέβησαν οι γαλλικές αρχές το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Ντρουέ, οδηγός φορτηγού, αντιμετωπίζει κατηγορίες για διοργάνωση μη εξουσιοδοτημένων διαδηλώσεων, ενώ βάρος του εκκρεμεί ήδη από τον Ιούνιο, κατηγορία για κατοχή και μεταφορά απαγορευμένου όπλου τύπου D, καθώς φέρεται πως κρατούσε ένα είδος ξύλινης ράβδου, κατά την διάρκεια προηγούμενων διαδηλώσεων.

Συνελήφθη από την αστυνομία την Τετάρτη το βράδυ καθώς κατευθυνόταν προς τα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού, όπου τον περίμεναν πολλοί διαδηλωτές.

Όπως υποστήριξε σκόπευε μόνο να ανάψει κεριά στο σημείο, αποτίοντας έτσι έναν φόρο τιμής σε όσους έχασαν την ζωή τους ή τραυματίστηκαν κατά τραυματίες κατά τη διάρκεια των έξι εβδομάδων διαδηλώσεων.

Όπως μεταδίδει η Guardian, ο συνήγορος του Ντρουέ χαρακτήρισε τη σύλληψη «εντελώς αδικαιολόγητη και αυθαίρετη».

Τόνισε δε ότι ο πελάτης του σκόπευε να ανάψει κεριά στην Place de la Concorde στο Παρίσι και στη συνέχεια να βρεθεί με φίλους .

Ο υπουργός οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ χαιρέτισε τη σύλληψη του Ντρουέ λέγοντας: «Αυτό ονομάζεται σεβασμός στο κράτος δικαίου» προσθέτοντας πως «Είναι φυσιολογικό όταν παραβιάζονται οι νόμοι της Δημοκρατίας, να υπάρχουν συνέπειες».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως εν αντιθέσει προς την γενικότερη θεώρηση, για αυστηρότερη αντιμετώπιση του κινήματος, που φαίνεται να ασπάζονται πλέον οι γαλλικές αρχές, διόλου λίγες είναι οι φωνές που κρίνουν πως η εν λόγω ενέργεια θα οδηγήσει σε περαιτέρω ισχυροποίηση του κινήματος.

SHARE