Γιούνκερ: Αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό – Μοσκοβισί: Τεράστιος αριθμός μεταρρυθμίσεων

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ – ΓΙΟΥΝΚΕΡ μετά τη συμφωνία στο Eurogroup

Iδιαίτερα συγκινημένος για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος εμφανίστηκε ο ευρωπαίος επίτροπος Π.Μοσκοβισί  στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι σήμερα «είναι μία ευτυχισμένη στιγμή”
«Θεωρώ ότι τα μέτρα για το χρέος θα βοηθήσουν την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Θέλουμε η Ελλάδα να οδηγηθεί σε μία βιώσιμη επιτυχία».
Συμμετείχα στην πρώτη συζήτηση για την Ελλάδα, μία δραματική στιγμή το 2012.  Τότε υπήρξε ο φόβος του Grexit, υπήρξε εκ νέου το 2015. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και θα έλεγα και συγκινημένος
Η Ελλάδα κατόρθωσε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον τεράστιο αριθμό μεταρρυθμίσεων στις οποίες προχώρησε. Μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Οι Έλληνες έκαναν τεράστιες θυσίες. Δεν φέρνει η λιτότητα την κρίση, η κρίση οδηγεί στην ανάγκη να ληφθουν μέτρα που είναι δύσκολα και απαραίτητα».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean – Claude Juncker και κάνει λόγο για μία συμφωνία, που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα.   
«Η συμφωνία του Eurogroup ανοίγει το δρόμο για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα.
Θα μάχομαι πάντα για να βρίσκεται η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης», σημειώνει ο Juncker και προσθέτει: «Αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για την ανθεκτικότητα και την ευρωπαϊκή δέσμευσή του. Οι προσπάθειές τους δεν ήταν μάταιες».

 

SHARE