Για αναδιάρθρωση συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας μιλά ο Χαν (βίντεο)

Σε μία περίεργη δήλωση προέβη ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, μιλώντας σε συνέδριο για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια. Ο κ. Χαν ανέφερε ότι αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία θα υπάρξει και αναδιάρθρωση των συνόρων.

«Νομίζω είδαμε στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος, και εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» ανέφερε ο Γιοχάνες Χαν και συνέχισε:

«Συνεπώς εδώ χρειαζόμαστε ηγεσία αλλά χρειαζόμαστε και την ηγεσία για να γίνει αντιληπτό πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις κοινωνίες».

«Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη νοοτροπία για να υπάρξει πραγματική πρόοδος στην πορεία προς την Ευρώπη» κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Κομισιόν: Δεν εννοούσε αλλαγή συνόρων ο Επίτροπος

Για παρερμηνία των δηλώσεων του Επιτρόπου Hahn κάνει λόγο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως υποστήριξε ό Επίτροπος σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε «αλλαγή συνόρων» Ελλάδας- Αλβανίας αλλά «ο επίτροπος υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ, έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας».

ΝΔ: Η κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία

Για μυστικές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, οι οποίες πρέπει να σταματήσουν άμεσα, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία μετά και τις δηλώσεις του Επιτρόπου, J. Hahn για «αλλαγή συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας».
Στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται ότι «Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο.
Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η Κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία!
Η Νέα Δημοκρατία καλεί τους κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση που, ως φαίνεται, κάνουν και με την Αλβανία.
Αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό.
Όσο για τον επίτροπο Χαν, ας συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του».

Τσιόδρας (Ποτάμι): Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Επίτροπος Hahn υπέπεσε σε φραστικό λάθος

Από το Ποτάμι ήρθε η πρώτη αντίδραση για την πρωτοφανή δήλωση του Επιτρόπου Johannes Hahn, περί «αναδιάρθωσης συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας».
Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας σχολίασε μέσω Twitter:
«Ο κ. Hahn θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπέπεσε σε ένα φραστικό λάθος, από αυτά που συνηθίζει, μιλώντας για αναδιάρθρωση συνόρων με την Αλβανία.
Διαφορετικά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρα.
Αλλά μάλλον είναι αστεία…», έγραψε ο κ. Τσιόδρας.

SHARE