Γεννηματά σε Ιερώνυμο: Οχι σε δεξιούς και αριστερούς ψάλτες

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου είχε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

Η Φ. Γεννηματά πρότεινα να συσταθεί ειδική επιτροπή της Βουλής η οποία θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, ενώ τάχθηκε υπέρ της πλήρους διασφάλισης των απλών ιερέων

«Είχα μια ειλικρινή συζήτηση με τον Μακαριότατο. Οι ιστορικοί και διαχρονικοί δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία, αλλά και τα ευαίσθητα Εθνικά θέματα που συνδέονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επιβάλλουν ένα νηφάλιο και υπεύθυνο διάλογο για την υπέρβαση της κρίσης που δημιουργήθηκε με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Τόσο μέσα στην Εκκλησία, όσο και με την Πολιτεία. Προσεγγίζουμε πάντοτε το θέμα, με σεβασμό των διακριτών ρόλων» δήλωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

«Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς πολιτικούς ψάλτες που διχάζουν και εμπλέκουν την εκκλησία στα μικροκομματικά τους παιχνίδια. Προτείνω τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους, το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Οπωσδήποτε με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των απλών ιερέων» κατέληξε.

Στελέχη του ΚΙΝΑΛ έχουν ήδη συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης, ενώ επίκειται και συνάντηση της κ. Γεννηματά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

SHARE