Γελάει ο κόσμος και ο ντουνιάς με τα “καμώματα” Καμμένου – Πως μπορεί να σώσει την Κ.Ο του

Γελάει ο κόσμος και ο ντουνιάς με τις απίστευτες σε …εφευρετικότητα κινήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ. Στην προσπάθειά του να σώσει ότι σώζεται (είτε την καρέκλα του είτε την κοινοβουλευτική του ομάδα) έχει γίνει …ανέκδοτο στους “καφενέδες” του διαδικτύου και φυσικά εκθέτει και τον Πρωθυπουργό που περιμένει να δει ..που θα κάτσει η μπίλια στη ρουλέτα…

Η νέα βερσιόν της στάσης Καμμένου, που αναμένεται να επιβεβαιωθεί στη “θρυλούμενη” και πάλι συνάντησή του με τον Α.Τσίπρα τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, λέει ότι ο Πάνος Καμμένος θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην συμπεριλάβει κανένα από τα στελέχη του στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Σε αυτή την περίπτωση το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα είναι συναινετικό με τον κ.Καμμένο, που ούτως ή άλλως μόνο δύο βουλευτές ελέγχει στην Κ.Ο,  να θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας στη Συμφωνία των Πρεσπών, όχι, όμως και στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Με αυτό το “κόλπο”,  οι απώλειες για τους ΑΝΕΛ θα περιοριστούν στον Θανάση Παπαχριστόπουλο και στην Έλενα Κουντουρά και θα παραμείνει με 5 βουλευτές τους επόμενους μήνες.

Κομβικό σημείο σε αυτό το “deal”, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του newspost,  παίζει ο Βασίλης Κόκκαλης. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως φέρεται πως θα στηρίξει την κυβέρνηση. Συνεπώς, θα πρέπει να αποχωρήσει από το χαρτοφυλάκιό του προκειμένου να μην χρειαστεί ο Πάνος Καμμένος να τον διαγράψει και να μείνει με 4 βουλευτές, γεγονός που θα χαλούσε την ισορροπία.  (Υπενθυμίζεται πως την αλλαγή της ονομασίας των γειτόνων σε “Βόρεια Μακεδονία” δεν θα ψηφίσουν επίσης, εκτός από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο Κώστας Κατσίκης, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Κώστας Ζουράρις)

Πιο “ελεύθερη” σε σχέση με το τι θα πράξει, όσον αφορά το υπουργείο της, φαίνεται να είναι η Έλενα Κουντουρα την οποία όλα δείχνουν πως ο Πάνος Καμμένος δεν υπολογίζει στη νέα του ομάδα. Η σιωπή και η απουσία της όλο το τελευταίο διάστημα οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Εκτός και αν ο Αλέξης Τσίπρας για λόγους “τάξης”, ένδειξης σεβασμού ή συμφωνίας με τον εταίρο του δεν την συμπεριλάβει στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Το σενάριο της απομάκρυνσης των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα, πάντως βολεύει και τον πρωθυπουργό αφού για το υπόλοιπο της θητείας της κυβέρνησης θα σηματοδοτήσει τη στροφή που επιθυμεί να κάνει προς την κεντροαριστερά.

ΣΤΟ BANKWARS ΧΘΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πολύς θόρυβος, για το τίποτα, τα όσα γράφονται και μεταδίδονται. Αν ο Π. Καμμένος επιλέξει να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, τότε ο πρωθυπουργός, θα ζητήσει, άμεσα, ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, απόψε κιόλας!

Θα ακολουθήσει τριήμερο συζήτησης στη Βουλή.

Τι θα γίνει στο τέλος; Πολύ απλά, η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης! Δεδομένα τα “κουκιά”:  145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ + Κατερίνα Παπακώστα + οι ΑΝΕΛίτες Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις και Έλενα Κουντουρά + ο Ποταμίσιος Σπύρος Δανέλης, μας κάνουν 150. Στο νούμερο αυτό, το πιθανότερο, θα προστεθεί και ο Βασίλης Κόκαλης των ΑΝΕΛ που προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Δεν αποκλείεται, λένε οι ιντριγκαδόροι του πολιτικού μπερντε, να έχουμε και άλλον βουλευτή – έκπληξη που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Τούτων δοθέντων, ελάχιστους έως …κανένα ενδιαφέρει αν αποχωρήσουν από την κυβέρνηση μόνο ο Π.Καμμένος και η “πιστή” του κ.Τσαρουχά, ή αν αποσυρθούν όλοι οι ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα.

Το …μοναστήρι νά’ ναι καλά και από καλογέρους…δόξα νά’ χει ο Θεός!

ΥΓ1: Κουίκ – Χρυσοβελώνη δεν είναι βουλευτές. Ο Καμμένος τους διόρισε στην κυβέρνηση, δεν συμφωνούν τώρα μαζί του, άρα μένουν στην κυβέρνηση.

ΥΓ2: Όσο πιο πολλοί ΑΝΕΛ-ίτες φύγουν, τόσο …χαρά μεγάλη θα νοιώσουν κάποιοι …κεντροαριστεροί, πρώην του ΠΑΣΟΚ,της ΔΗΜΑΡ, που το ΚΙΝΑΛ τους έχει χαρακτηρίσει…γυρολόγους. Σταθόπουλος, Μπίστης, Ραγκούσης…Ανεξάντλητη η δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ, πάντα έχει να προσφέρει…λύσεις.

ΥΓ3: Επειδή με τα παραπάνω, αν συμβούν, ο Π.Καμμένος δεν θα έχει τους 5 βουλευτές που απαιτούνται προκειμένου να λογίζεται βάσει του κανονισμού της Βουλής Αρχηγός κόμματος, μία ακόμα …τούμπα σήμερα, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

 

Καμμένος- Νέος γρίφος: Εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση! – “Εφαγε πόρτα” στην Κ.Ο των ΑΝΕΛ

SHARE