Φως στο θρίλερ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς – Γιατί είναι πιθανόν να αποφυλακιστούν σύντομα

 

 

Αγωνία στην Ελλάδα και μεγάλο διπλωματικό παρασκήνιο μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτών από τις τουρκικές αρχές, με την κατηγορία ότι πέρασαν τη μεθόριο στον Εβρο.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται στην Αδριανούπολη πρόκειται να δικαστούν τη Δευτέρα για παράνομη είσοδο στην Τουρκία.

Εκφράζεται  αισιοδοξία  πως σύντομα οι δύο Έλληνες θα επαναπατριστούν, καθώς όπως επισημαίνουν, η προφυλάκισή τους έγινε με βάση την κατηγορία περί «παραβίασης πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής», ενώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η κατηγορία για απόπειρα κατασκοπείας, όπως αναφερόταν για αρκετές ώρες στα τουρκικά ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, μια πρώτη έρευνα στα κινητά τους έχει ήδη γίνει, όπου διαπιστώθηκε ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις οι οποίες εικονίζονταν σε φωτογραφίες που ήταν αποθηκευμένες δεν ήταν τουρκικές αλλά ελληνικές, προφανώς από τις μονάδες όπου υπηρετούν ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας ΕΠΟΠ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα και  εφόσον οι κατηγορίες είναι αυτές, προβλέπονται ποινές ορισμένων μηνών με αναστολή, εξαγοράσιμες. Κάτι που σημαίνει ότι εφόσον επικρατήσει αυτό το θετικό σενάριο, η δίκη της Δευτέρας θα οδηγήσει στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτών.

 

Αγωνία για τις εξελίξεις μετά τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών – Διπλωματικό παρασκήνιο

 

SHARE