FIFA: Ο Μπλάτερ απόλυτο αφεντικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

 

 

mpleterΟ 80 χρονος Σεπ Μπλάτερ επανεξελέγη στην προεδρία της FIFA για 5η συνεχόμενη θητεία μετά τις χθεσινές εκλογές που έγιναν στη Ζυρίχη.

Ποιό σκάνδαλο; Ποιές συλλήψεις   νυν και πρώην μελών της FIFA που κατηγορούνται για δωροδοκίες, και ξέπλυμα μαύρου χρήματος;

Κέρδισε κατά κράτος τον  Πρίγκιπα της Ιορδανίας, Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν με 133 έναντι 73 ψήφων.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Μπλάτερ πανηγύρισε τη μεγάλη του νίκη, η οποία θα του δώσει την ευκαιρία να ηγηθεί το κορυφαίου παγκόσμιου οργανισμού γι άλλα 4 χρόνια.

Παρά τις αποδοκιμασίες από αρκετούς που βρίσκονταν στην αίθουσα ο Σεπ Μπλάτερ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο της FIFA.

«Πρώτα από όλα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου στον Πρίγκιπα Αλί. Διότι ήταν ένας άξιος αντίπαλος και πέτυχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να πει ‘όχι, πάμε παρακάτω’ και ίσως τότε να είχα πάρει περισσότερες ψήφους. Θέλω να σας ευχαριστήσω που με δεχτήκατε και μου δίνετε την ευκαιρία για άλλα τέσσερα χρόνια. Θα μείνω στη διακυβέρνηση αυτού του πλοίου, που λέγεται FIFA και θα το επαναφέρουμε στην ηρεμία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ελβετός παράγοντας.

 

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

 

Σύσσωμος ο διεθνής Τύπος ζητάει την παραίτησή του Σεπ Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA, κάνοντας πρωτοφανή επίθεση.

Ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας το μοναδικό που είχε να πει έπειτα από τη σύλληψη 14 ατόμων (εκ των οποίων 7 αξιωματούχοι της FIFA) έπειτα από τα συγκλονιστικά γεγονότα της Τετάρτης, ήταν πως είναι απαραίτητο να εκδιωχθούν αυτοί, εφόσον αποδειχθούν ένοχοι, από το χώρο του ποδοσφαίρου.

Η FIFA εμφανίζεται απόλυτα διεφθαρμένη, οι δημοσιογράφοι ανά τον κόσμο δηλώνουν ότι δεν θα πρέπει κανείς να… πέφτει απ’ τα σύννεφα έπειτα απ’ όσα αποκαλύφθηκαν και ο διεθνής Τύπος σήμερα, ζητάει την αλλαγή σελίδας έπειτα από το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

 

Ο πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ προέβλεψε δύσκολους μήνες για την Ομοσπονδία και χωρίς καμία πρόθεση να παραιτηθεί όπως τον κάλεσε ο Μισέλ Πλατινί μετά το σκάνδαλο με την 20ετή απάτη της FIFA, τόνισε στην ομιλία του στην τελετή έναρξης του Κογκρέσου της FIFA πως: «Δε θα επιτρέψω οι ενέργειες κάποιων να επηρεάσουν το έργο όσων δουλεύουν στο ποδόσφαιρο».

Ο κ. Μπλάτερ δήλωσε πως τα γεγονότα που αποκαλύφθηκαν έριξαν σκιά στο ποδόσφαιρο, αλλά έκανε λόγο για μεμονωμένες πράξεις που ντροπιάζουν το άθλημα και απαιτούν άμεση αλλαγή.

«Δεν θα επιτρέψουμε η φήμη του ποδοσφαίρου και της FIFA να παρασυρθεί στη λάσπη και πρέπει να σταματήσει τώρα. Όσοι ευθύνονται πρέπει να διωχθούν και να κληθούν να απολογηθούν για τις πράξεις τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι «δεν υπάρχει χώρος για διαφθορά». Στη συνέχεια προέβλεψε πως οι ερχόμενοι μήνες δε θα είναι εύκολοι για την Ομοσπονδία και δήλωσε σίγουρος πως θα ακολουθήσουν ακόμα άσχημα νέα.
Ωστόσο, επισήμανε πως είναι απαραίτητο «να γίνουν πράγματα ώστε όλοι στο ποδόσφαιρο να ανταποκρίνονται στην ηθική», καθώς όπως είπε «το ποδόσφαιρο αξίζει τόσα περισσότερα».
Την ίδια ώρα, είπε ότι το Κογκρέσο έχει τη δυνατότητα να διαλέξει τον δύσκολο δρόμο να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη.
Όσο για τους συλληφθέντες δήλωσε κατηγορηματικά ότι δε θα επιτρέψει οι δράσεις
μεμονωμένων ανθρώπων να καταστρέψουν τη δουλειά όλων όσων εργάζονται για το ποδόσφαιρο. Βέβαια, σε μία προσπάθεια να δικαιολογηθεί δήλωσε ότι δε μπορεί να ελέγχει τους πάντες, προσθέτοντας ότι «ενήργησαν δίχως να το γνωρίζω».

Σχετικά με αυτό πρόσθεσε ότι «αν ο κόσμος θέλει να λειτουργήσει λάθος θα προσπαθήσει να κρυφτεί». Καταλήγοντας είπε ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές για να συλληφθούν όσοι ευθύνονται για οποιαδήποτε υπόθεση διαφθοράς και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να απολαύσουν το σόου…

 

 

 

SHARE