Φ.Γεννηματά: Κόλαση η Μόρια – Θυσιάζουν τη Λέσβο για πολιτικές σκοπιμότητες

 

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στην Μόρια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

«Η κατάσταση εδώ στη Μόρια είναι τραγική. Είναι κόλαση. Και ας την αποκαλεί η κυβέρνηση απλά μια δύσκολη κατάσταση. Η Κυβέρνηση απέτυχε», τόνισε.

Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά «είχαμε προσφυγική κρίση, την έκανε ανθρωπιστική», σημειώνοντας πως η κυβέρνηση «έχει τεράστιες ευθύνες για το αδιέξοδο που ζει το νησί».

«Η τοπική κοινωνία υποφέρει και χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν στα κέντρα υποδοχής. Θυσιάζουν τα νησιά για πολιτικές σκοπιμότητες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ «αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ είναι αποτέλεσμα των συμφωνιών του κ. Τσίπρα για το μεταναστευτικό. Και βέβαια της ανικανότητας τους να διαχειριστούν με διαφάνεια τους σημαντικούς πόρους που διέθεσε η  Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Επιβάλλεται άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Τώρα πριν είναι αργά. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κατάπιαν τη γλώσσα τους γι αυτό μπροστά στους Ευρωπαίους.

Χορτάσαμε γενικότητες. Τα σύνορά μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Τα νησιά μας είναι έδαφος και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται λες και είναι  τρίτη χώρα» επεσήμανε η κ. Γεννηματά

SHARE