Ευρωπαϊκές αγορές: Άνοδος πλην Ιταλίας

 

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές, εκτός από την Ιταλία όπου η μετοχή της εταιρείας Atlantia που διαχειριζόταν τη γέφυρα που έπεσε στην Γένοβα, κατέγραψε πτώση 23,5%

Η ανοδική κίνηση στις μεγάλες ευρωπαικές αγορές αποδίδεται στις θετικές  εξελίξεις στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας.

Οι προσδοκίες για την επίλυση της εμπορικής διένεξης των δύο χωρών αναζωπυρώθηκαν μετά την ανακοίνωση της Κίνας πως στα τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία της κινεζικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον υφυπουργό Εμπορίου της χώρας Ουάνγκ Σαουέν, θα μεταβεί στις ΗΠΑ για συνομιλίες σχετικά με την εμπορική διένεξη των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου στα τέλη του Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι συνομιλίες θα γίνουν κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ και σε αυτές θα ηγηθεί από πλευράς Ουάσινγκτον ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Υποθέσεις Ντέιβιντ Μαλπάς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,46% στις 381,43 μονάδες

Ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε κέρδη 0,61% στις 12.237,17 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 0,83% στις 5.349,02 μονάδες και ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,78% στις 7.556,38 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο με κέρδη έκλεισε ο ισπανικός IBEX 35 0,43% στις 9.427,40 μονάδες ενώ απώλειες 1,83% κατέγραψε ο ιταλικός FTSE MIB.

 

SHARE