Ευρωπαικά χρηματιστήρια: Άνοδος παρά την κρίσιμη ψηφοφορία Brexit

Με άνοδο έκλεισαν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αγνοώντας την ψηφοφορία για το Brexit στη Βρετανία, δίνοντας προφανώς προτεραιότητα στην παγκόσμια οικονομία και στις ανακοινώσεις  από την Κίνα για ένα πακέτο δράσεων που έχουν στόχο να ενισχύσουν την εγχώρια οικονομία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,35% στις 347,71 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,3% στις 10.891,79 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,5% στις 4.786,17 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 6.895,02 μονάδες λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στο σχέδιο της πρωθυπουργού Theresa May για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι η πρωθυπουργός θα γνωρίσει συντριπτική ήττα, με διαφορά 100 και πλέον ψήφων.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με οριακές απώλειες καθώς οι τράπεζες της χώρας βρέθηκαν υπό πίεση μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δώσει σε όλες τις τράπεζες που εποπτεύει μία ημερομηνία-στόχο για να καλύψουν πλήρως με προβλέψεις τις επισφαλείς απαιτήσεις τους.

SHARE