Ευ.Βενιζέλος: Γενική επίθεση στην κυβέρνηση – Εκλογές! – Φιάσκο η Novartis

 

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος ανέφερε ότι μετά από τρεις μήνες που ξεκίνησε να συζητείται η υπόθεση της Novartis στη Βουλή υπάρχουν γεγονότα και καταστάσεις που δημιουργούν για την κυβέρνηση το απόλυτο αδιέξοδο.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε πλήρως τη διαφωνία του για όσα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας περί αναφοράς του όρου Ίλιντεν στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. «Θέλω να ελπίζω ότι είναι προβοκάτσια τα περί Δημοκρατίας του Ίλιντεν και το συζητάτε σοβαρά. Σας μιλώ εγώ που έχω υποστηρίξει τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Μην παίζετε με ιστορικές, ιδεολογικές αναφορές», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε πως πρόκειται για την επιτομή του αλυτρωτισμού καλώντας τον πρωθυπουργό να διαψεύσει όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis έκανε λόγο για το απόλυτο φιάσκο, ενώ στο τέλος της ομιλίας του υποστήριξε ότι «η μόνη καθαρή λύση είναι οι εκλογές για άλλη κυβέρνηση που θα ανορθώσει τη χώρα».
Αναφερόμενος στο θέμα της Novartis σημείωσε ενδεικτικά «άνθρακες ο θησαυρός της Novartis» και μίλησε για το απόλυτο φιάσκο. Τι έχει μείνει αναρωτήθηκε, πέρα από την αποκάλυψη της σκευωρίας; «Κανείς δεν σκέφτηκε να φωνάξει να καταθέσει ο κ. Φρουζής»;

Για την ουσία της υπόθεσης που αφορά στη Novartis είπε ότι η ίδια η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί για τις αρμοδιότητες. Διαβίβασε στη Βουλή, είπε, τα ζητήματα τα οποία θεωρεί ότι αρμόδια είναι η Βουλή και κράτησε για τη Δικαιοσύνη αυτά που θεωρεί ότι εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.

«Τι αποφασίζει η Βουλή σήμερα; Αποφασίζει να μην ασκηθεί ποινική δίωξη για τα δέκα πρόσωπα. Πράγματι δεν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο» είπε προσθέτοντας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ότι κάνει άσχημα παιχνίδια εργαλειοποίησης και ταπείνωσης της Δικαιοσύνης.

 

SHARE