Εθνική Ασφαλιστική: Οι εργαζόμενοι “κόντρα” στη Διοίκηση της Τράπεζας για την “αποτυχία” του deal με την Exin και τον Κάλαμος

 

Μήνυμα στους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής απευθύνθηκε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, ο οποίος τους διαβεβαιώνει  για την επιτυχή υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου. Στην επιστολή απάντησε ο Σύλλογος των εργαζομένων που αποδίδει ευθύνες στη Διοίκηση της τράπεζας για την αρνητική μέχρι σήμερα έκβαση της υπόθεσης πώλησης στο εχήμα των ελληνοαμερικάνων της Exin και τον πρώην(;) επικεφαλής του σχήματος Τζον Κάλαμος.

Σημειώνεται ότι οι συμβατικές υποχρεώσεις της Εθνικής από τη Συμφωνία Πώλησης και Αγοράς Μετοχών με την Exin Financial Services Holdings BV (“Exin”) για την πώληση του 75% της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων “Η ΕΘΝΙΚΗ” (η «Συναλλαγή») λήγουν στις 28 Μαρτίου 2018.

Αναλυτικά η επιστολή του Λ. Φραγκιαδάκη:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας μεριμνά πάντα για την εύρυθμη λειτουργία του Ομίλου μας στο σύνολό του αλλά και ειδικότερα της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Προτεραιότητά μας είναι η συνέχιση της εξαιρετικά επιτυχημένης πορείας της Ασφαλιστικής, αποτέλεσμα της δουλειάς και αφοσίωσης των ανθρώπων μας.
Η Εθνική Ασφαλιστική υλοποιεί με επιτυχία ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο επιχειρηματικό πλάνο, πράγμα που επιβεβαιώνει τις προοπτικές της.
Πιστεύουμε στη δύναμη της Εθνικής Ασφαλιστικής και θα συνεχίσουμε να την αναδεικνύουμε και να τη στηρίζουμε.
Σας καλώ να είστε προσηλωμένοι στους στόχους σας και να βλέπετε το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση και αυτό γιατί έχετε με το μέρος σας την ισχύ και την αξιοπιστία της Εθνικής Τράπεζας και της Εθνικής Ασφαλιστικής».

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι μιλούν για ευθύνες στην έκβαση της υπόθεσης και ζητούν για άλλη μία φορά να ματαιωθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, που αποτελεί μία κερδοφόρο εταιρεία για την ΕΤΕ και να αξιοποιηθούν οι προοπτικές της.

Η απάντηση των εργαζομένων στον Λ.Φραγκιαδάκη

Κύριε Φραγκιαδάκη,

Η αποτυχία σας δεν καλύπτεται από τους διθυράμβους της ανακοίνωσής σας.

Τα μεγάλα λόγια είναι εύκολα πάντα, αλλά είναι ουσιαστικά μόνο αν συνοδεύονται και από πράξεις.

Δυστυχώς, οι επιλογές σας για την πώληση της Εταιρίας, που εξελίσσονται σε φαρσοκωμωδία, έχουν αφήσει ένα μαύρο αποτύπωμα στην εύρυθμη λειτουργία της.

Ευτυχώς, η υπευθυνότητα των εργαζομένων και το μέγεθος της Εθνικής Ασφαλιστικής, είναι οι παράγοντες που δεν έχουν επιτρέψει να φανεί η δική σας αρνητική συμβολή.

Η Εταιρία μας στηριζόμενη στους πελάτες, τα δίκτυα πωλήσεων και τους εργαζόμενους έχει σίγουρα μεγάλες προοπτικές, αρκεί να την αφήσετε να τις αναδείξει.

 

Εθνική Ασφαλιστική: Στον αέρα η πώληση – Η οικογένεια Κάλαμος ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αγωγή εναντίον της EXIN

SHARE