Έπεσε η βαριά καμπάνα σε Ολυμπιακό – Μειον 3 βαθμοί

O πέλεκυς για τον Ολυμπιακό με αφορμή τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, έπεσε βαρύς, αφού η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή τον έκρινε ένοχο με βάση το βαρύ κατηγορητήριο.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της Super League επέβαλε στους ερυθρόλευκους ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 90.000 ευρώ.

Φυσικά, η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα ασκήσει έφεση, όπως έχει νόμιμο δικαίωμα και θα προσπαθήσει να ρίξει την ποινή, τουλάχιστον ως προς τους βαθμούς, αφού όπως γίνεται εύκολα κατανοητό με -7 από την ΑΕΚ και -9 από τον ΠΑΟΚ αν κερδίσει απόψε τη Λάρισα, ο τίτλος… πέταξε.

Αναλυτικά η απόφαση:

“Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 20ής αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 04-02-2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 04-02-2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2128/18/266225 από 06-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000,00) ευρώ. Επίσης επιβάλει την ποινή της διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, καθώς και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου”.

SHARE