Επεισόδια και προσαγωγές στα Διαβατά – Ξεκίνησε η αποχώρηση των προσφύγων

Σταδιακά αποχωρούν από τον άτυπο καταυλισμό, δίπλα στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών, οι πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν εισρεύσει στην περιοχή ανταποκρινόμενοι σε ένα ψευδές κάλεσμα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό συντονιστή Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής Νίκο Ράγκο, υπολογίζεται ότι περίπου 300 άτομα έχουν ήδη αποχωρήσει ή περιμένουν τα ναυλωμένα λεωφορεία για να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνταν.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών και δυνάμεων των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός φωτορεπόρτερ. Συγκεκριμένα, μία μεγάλη ομάδα προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι από την Πέμπτη έχουν στήσει έναν άτυπο καταυλισμό επιχείρησε να απομακρυνθεί από την περιοχή, με σκοπό να προχωρήσει προς την κατεύθυνση των συνόρων. Όταν άρχισαν να πλησιάζουν τον αστυνομικό κλοιό, έγιναν ρίψεις δακρυγόνων προκειμένου να οπισθοχωρήσουν, με τους μετανάστες να απαντούν πετώντας πέτρες.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο προσφύγων που φέρεται ότι είχαν συμμετοχή στα επεισόδια, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr.

Νωρίτερα, αναχώρησε το πρώτο λεωφορείο με πρόσφυγες και μενάστες με κατεύθυνση τη δομή φιλοξενίας στα Γιάννενα.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να αναχωρήσουν άλλα δυο λεωφορεία το ένα εκ των οποίων θα πάει Δράμα και Καβάλα και το άλλο Αθήνα.

SHARE