Έκτακτο σχέδιο Γαλλίας για “άτακτο” Brexit -Επένδυση 50 εκατ ευρώ σε αεροδρόμια και λιμάνια

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ότι το σενάριο ενός Brexit εκτός πλαισίου συμφωνίας ΕΕ και Βρετανίας γίνεται «ολοένα και λιγότερα απίθανο».

«Πήρα την απόφαση να ενεργοποιήσουμε το σχέδιο για ένα Brexit δίχως συμφωνίας» είπε, στη συνέχεια, εξερχόμενος από το υπουργικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκαν η απόρριψη της συμφωνίας από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλάνο προϋποθέτει επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ σε γαλλικά αεροδρόμια και λιμάνια, τα οποία εκτιμάται πως θα πληγούν σφοδρά από ένα ξαφνικό Brexit.

«Σε κάποια λιμάνια θα δημιουργηθούν μεγάλοι χώροι στάθμευσης για αυτοκίνητα, σε άλλα η ενίσχυση θα γίνει με άλλες αλλαγές στις υποδομές ώστε να συνεχιστούν οι έλεγχοι» τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Η Γαλλία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, έχει ήδη δρομολογήσει προσλήψεις στα τελωνεία και στις μονάδες κτηνιατρικών ελέγχων.

Σήμερα, το γαλλικό κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για τα κονδύλια, προκειμένου να αποφευχθούν «πιθανές χαοτικές σκηνές», τονίζει το Πρακτορείο, στις δυο πλευρές της Μάγχης.

SHARE