Εισαγγελείς για τα “πλαστά πτυχία” του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα σχετικά με πλαστά πτυχία, τα οποία φέρεται να κατείχε ο μέχρι πρότινος  διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πειραιά για διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα.

Ο Δημήτρης Μπούτος διορίστηκε τον Αύγουστο του 2016 στη θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων»-Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» με τριετή θητεία. Στη σχετική υπουργική απόφαση, η οποία υπογράφεται από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή του, ο Δημήτρης Μπούτος αναφέρεται ως πτυχιούχος Οικονομικών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όμως, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από καταγγελίες το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ξεκίνησε έλεγχο των τίτλων σπουδών.

Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου πάντως, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης , αρνήθηκε όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι αποχώρησε από τη θέση του λόγω συνταξιοδότησης.

SHARE