Εγκρίθηκε από τον ESM η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ από τον Eυρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Το συμβούλιο του ESM έδωσε το «πράσινο φως» για τη δόση που εκκρεμούσε για την Ελλάδα από την τρίτη αξιολόγηση και είχε αναβληθεί πριν από λίγες ημέρες εξαιτίας της καθυστέρησης του υπουργείου Οικονομικών για την παροχή των στοιχείων που έδειχναν την μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σημειώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο όσον αφορά την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο επικεφαλής κ. Κλάους Ρέγκλινγκ. «Αν η Ελλάδα παραμείνει αποφασισμένη να διατηρήσει τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων και να εφαρμόσει τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος ΕΜΣ και ότι η Ελλάδα μπορεί να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη έξοδο τον Αύγουστο, όπως είχε προγραμματιστεί».

O Μάριο Σεντένο, κάνει λόγο για επίτευξη ενός ακόμη ορόσημου στο ελληνικό ζήτημα, καθώς και για «ευοίωνο σημάδι» σε ότι αφορά τις συζητήσεις για την έξοδο από το πρόγραμμα στο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας.

SHARE