Ανοίγουν τις πύλες τους τα «Ποσειδώνια 2018»

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα τα Ποσειδώνια 2018, η κορυφαία διεθνής ναυτιλιακή έκθεση, , στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo η οποία και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουνίου.

Η έκθεση Ποσειδώνια γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια της με ρεκόρ συμμετοχών και αύξηση 16% στις κρατήσεις εκθεσιακού χώρου, με περισσότερους από 1.920 εκθέτες από 92 χώρες, ενώ αναμένονται περισσότεροι από 22.000 επισκέπτες.

Την τελετή εγκαινίων θα χαιρετήσουν ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο  Kitack Lim, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), η Violeta Bulc, Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο  Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Τα Ποσειδώνια 2018 φιλοξενούν 22 εθνικά περίπτερα κορυφαίων ναυπηγικών κρατών, των μεγαλύτερων ναυτιλιακών κέντρων και κρατών σημαίας, αλλά και νέων εκθετών. Κύριος πόλος έλξης παραμένει η ισχυρή παρουσία της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, η οποία ηγείται της παγκόσμιας ναυπηγικής δραστηριότητας.

Συμμετέχουν όμως και περισσότεροι από 60 εκθέτες από τον παγκόσμιο κλάδο της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) , με εύρος λύσεων για τη ναυτιλιακή βιομηχανία όπως οι πλήρως αυτοματοποιημένοι λιμένες και τα μη επανδρωμένα «έξυπνα» πλοία.

Το πρόγραμμα Συνεδρίων και Σεμιναρίων περιλαμβάνει φέτος πάνω από 40 συνέδρια, σεμινάρια και workshops. Η έκθεση σύμφωνα με τους διοργανωτές υπολογίζεται ότι συνεισφέρει 62 εκατ. ευρώ στην τοπική και εθνική οικονομία. Τα έσοδα αυτά προέρχονται από τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, κατασκευές περιπτέρων, μεταφορές και εκτελωνισμούς, εταιρικές εκδηλώσεις κ.ά.

Χαιρετίζοντας την έναρξη της έκθεσης, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, επισήμανε: «Τα «Ποσειδώνια» έχουν καταστεί ένας θεσμός, που αναδεικνύει ανά διετία τις επιτυχημένες δραστηριότητες της ελληνικής ναυτιλίας. Ειδικά, τη σημερινή εποχή, στην οποία διαγράφονται οι προϋποθέσεις της μετα-μνημονιακής περιόδου, η μόνη αχτίδα φωτός και ικανοποίησης είναι ο σταθερός πυλώνας ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας μας, η ελληνική ναυτιλία, η οποία προβάλλεται με τον καλύτερο τρόπο μέσω της οργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης των «Ποσειδωνίων».

Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύω ακράδαντα πως, η οικονομική αναγέννηση της χώρας μας μπορεί να στηριχθεί στο πετυχημένο «παράδειγμα» της πρωτοπόρου ελληνικής ναυτιλίας και στην αναγνώριση της ναυτιλιακής ιδιοφυΐας των Ελλήνων εφοπλιστών. Τα «Ποσειδώνια 2018» δίνουν την ευκαιρία να προωθήσουμε περαιτέρω την πολιτική αυτή και να θέσουμε υψηλότερους κοινούς στόχους για τον ναυτιλιακό τομέα. Με αυτές τις σκέψεις και με την προσδοκία να φιλοξενήσουμε πολλές εκδηλώσεις των επόμενων «Ποσειδωνίων», το 2020, στη φυσική τους έδρα, τον Πειραιά μας, αφού έχουμε προτείνει τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου υψηλών προδιαγραφών στις εγκαταστάσεις της Ο.Λ.Π. Α.Ε., εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές και επικερδείς συμφωνίες για όλους μας».

SHARE