Έφθασε η …Ανάπτυξη! Κόβουν από ανασφάλιστους τα 360 ευρώ επίδομα ΟΓΑ με τεκμήριο της ιδιοκατοίκησης

 

Τεκμήρια κόβουν χιλιάδες αιτήσεις σε ανασφάλιστους οι οποίοι ζητούν να λάβουν το επίδομα των 360 ευρώ που χορηγεί ο ΟΓΑ (νυν ΟΠΕΚΑ) σε όσους κλείνουν τα 67 και δεν έχουν τα ένσημα για να πάρουν κανονική σύνταξη γήρατος από το ασφαλιστικό ταμείο.

Το βασικό κριτήριο για να πάρει κάποιος το επίδομα, είναι το συνολικό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα να μην ξεπερνά τα 4.320 ευρώ, να μην έχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 90.000 ευρώ και να μην έχουν μέσα μεταφοράς (ΙΧ, κ.λπ.) με τεκμήριο άνω των 6.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, με βάση το τεκμήριο ιδιοκατοίκησης, όποιος δεν έχει τα προς το ζην αλλά τυγχάνει να μένει σε ιδιόκτητο ή νοικιασμένο σπίτι επιφανείας έως 100 τ.μ. θεωρείται ότι έχει «εισόδημα» και αυτομάτως κόβεται από την ενίσχυση, εφόσον το τεκμαρτό του εισόδημα υπερβαίνει τις 4.320 ευρώ.

Μάλιστα όσοι έχουν αποκτήσει ένα μικρό διαμέρισμα των 25 ή 40 τετραγωνικών μέτρων αλλά έμειναν άνεργοι και δεν καταφέρνουν να συμπληρώσουν τα 4.500 ένσημα για να πάρουν σύνταξη, μένουν έξω από την ενίσχυση των 360 ευρώ εφόσον το τεκμήριο του διαμερίσματος ή και άλλων ακινήτων υπερβαίνει τις 4.320 ευρώ.

Η μόνη διέξοδος είναι να πάρουν 200 ευρώ από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης αντί των 360 ευρώ από τον ΟΓΑ-ΟΠΕΚΑ.

 

SHARE