Δραματικό μήνυμα Μέι: Ψήφος την Τρίτη! Διαφορετικά, Brexit χωρίς συμφωνία ή παραμονή στην ΕΕ

 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τ.Μέι με άρθρο της στην Sunday Express, καλεί τους βουλευτές να στηρίξουν την Τρίτη τη συμφωνία της για το Brexit την Τρίτη, καθώς εάν αυτή καταψηφιστεί (σ.σ. όπως όλα δείχνουν) υπάρχει ο κίνδυνος του no deal, δηλαδή αποχώρησης χωρίς συμφωνία ή του no Brexit, δηλαδή παραμονής στην κοινότητα- κόντρα στην ψήφο του 2016. 

“Η απόφαση της Τρίτης θα είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική, που καλούνται να λάβουν οι βουλευτές της γενιάς μας. Όταν συμμετείχατε στο δημοψήφισμα το κάνατε γιατί θέλατε να ακουστεί η φωνή σας. Ορισμένοι από εσάς εμπιστευθήκατε την πολιτική διαδικασία για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να σας απογοητεύσουμε. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό και μία ασυγχώρητη κατάχρηση εμπιστοσύνης στη δημοκρατία μας».

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έχει προγραμματιστεί να εξέλθει από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου. Μερίδα βουλευτών ζητεί να μετατεθεί για αργότερα η ημερομηνία ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για την αποδοχή μίας συμφωνίας.

Παράλληλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης φέρονται να προτείνουν στην Τερέζα Μέι να ζητήσει τη βοήθεια του μεγάλου αντιπάλου της, Τζέρεμι Κόρμπιν, σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας. 

Οι Εργατικοί προκρίνουν τη λύση των πρόωρων εκλογών σε μία τέτοια περίπτωση και όχι ένα δεύτερο δημοψήφισμα- κάτι που φαίνεται να θέλουν οι επενδυτές. 

 

SHARE