Ελεύθερος ο Δημήτρης Μαρινόπουλος

 

UPD: Ελεύθερος αφέθηκε προ ολίγου ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος (γιος του Λεωνίδα Μαρινόπουλου, πρώην μεγαλομετόχου της γνωστής οικογένειας που κατείχε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος»), ο οποίος είχε οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα καθώς αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία σε δικαστικό επιμελητή.

Ο κ. Μαρινόπουλος αφέθηκε ελεύθερος μετά τις αντιρρήσεις του Προέδρου Υπηρεσίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο οποίος αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς ότι ο κ. Μαρινόπουλος συνελήφθη χωρίς πρώτο απόγραφο εκτελεστό, κάτι που δημιουργεί ευθύνες τόσο για τους δικηγόρους, όσο και για τον δικαστικό επιμελητή.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Δημήτρης Μαρινόπουλος: Κρατείται αρνήθηκε να επιβεβαιώσει προσωπικά περιουσιακά στοιχεία σε δικαστικό επιμελητή

Η λεγόμενη ορκοδοσία ζητήθηκε από τον δικαστικό επιμελητή στο πλαίσιο εκτέλεσης απόφασης για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων σε υπόθεση που αφορά διαμάχη για συναλλαγές ανάμεσα στην «Μαρινόπουλος» και την «Καρυπίδης».

Η «Μαρινόπουλος» και οι «Αφοί Καρυπίδη» το 2014 είχαν συνεργαστεί, καθώς η δεύτερη εξαγόρασε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» και στη συνέχεια με την πρώτη υπέγραψαν συμφωνία δικαιόχρησης (franchising).

Η συμφωνία προέβλεπε τη μετονομασία των σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» σε «Carrefour Μαρινόπουλος» και «Carrefour Express».

Τον Φεβρουάριο του 2016 ανακοινώθηκε από κοινού η λύση της σύμβασης δικαιόχρησης για τα 141 καταστήματα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της «Μαρινόπουλος».

Λίγο μετά άρχισαν οι έντονες διαμάχες ανάμεσα στις δύο πλευρές με κάθε μία να διεκδικεί χρήματα από την άλλη.

 

SHARE