Δηλώσεις Ντομπρόβσκις για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών και τον νόμο Κατσέλη

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Capital ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις παίρνει θέση στο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών.

Δηλώνει ότι: Ως προς την πρόταση να δημιουργηθεί στην Ελλάδα κάποια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών έχουν γίνει μεν κάποιες συζητήσεις, αλλά είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο. Η Κομισιόν είναι ανοιχτή να συζητήσει αυτή την προοπτική με τις ελληνικές αρχές. Υπάρχει μεν πρόοδος ως προς τη μείωση των ΜΕΔ, αλλά χρειάζεται κι άλλη.

Ο κ.Ντομπρόβσκις  δηλώνει επίσης ότι “είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί η επίπτωση της συγχώνευσης της Eurobank και θα χρειαστεί χρόνος για να εκτιμηθεί το αν και κατά πόσο η τράπεζα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων.

Για τον νόμο Κατσέλη, επισημαίνει ότι “η περίοδος εφαρμογής του νόμου λήγει και οι ελληνικές αρχές μας μετέφεραν την βούλησή τους να την επεκτείνουν. Όμως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί να είναι ο ίδιος νόμος, απαράλλακτος. Πρέπει να είναι κάτι πιο στοχευμένο, κάτι που να αφορά μόνο τους πλέον ευάλωτους και να μην αφήνει διόδους στους στρατηγικούς κακοπληρωτές για να τον εκμεταλλευτούν”.

SHARE