Δικαιοσύνη: Ο Μ.Καλογήρου αποσύρει το σχέδιο Κοντονή για το Πρωτοδικείο

 

Το σχέδιο νόμου, που προέβλεπε μεταξύ άλλων και τη διάσπαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, αποσύρει ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος μάλιστα έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία τον ενημερώνει πως αποσύρει το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο αποσύρεται στο σύνολό του προκειμένου ο νέος υπουργός να το μελετήσει και να το συζητήσει με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τις Δικαστικές Ενώσεις.

Εκτός από τη διάταξη για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου, το σχέδιο νόμου αφορά και στην κύρωση οδηγίας για τη μείωση της ποινής κατηγορουμένων των οποίων το τεκμήριο αθωότητας έχει προσβληθεί από δηλώσεις δημοσίων λειτουργών.

Η τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου από τον κ. Κοντονή είχε προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων από το δικηγορικό κόσμο της χώρας με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας να διενεργεί και δημοψήφισμα κατά το οποίο τα μέλη του είχαν ταχθεί με συντριπτική πλειοψηφία κατά της τριχοτόμησης.

Σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός για το θέμα αυτό είχε θέσει στον κ. Κοντονή μία σειρά ερωτημάτων, δίνοντας στοιχεία για τις τραγικές όπως είπε ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Μάλιστα, ο κ. Βερβεσός είχε εκθέσει και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, η οποία αντίθετα με την Ελλάδα, συγχωνεύει τα δικαστήρια της, αντί να τα εξαπλώνει.

 

 

SHARE