“Κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τις ελληνικές πολεμικές αποζημιώσεις!” προτρέπει η Die Welt

 

schaeubleΝα μιλήσει για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, καλεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε η γερμανική εφημερίδα Die Welt, γνωστή για τον συντηρητισμό της.

Πρόσφατα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου, κάλεσε την Ελλάδα να ξεχάσει το θέμα καθώς δεν πρόκειται να λάβει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Το δημοσίευμα επισημαίνει τον ηθικό, τουλάχιστον, κίνδυνο που διατρέχει η ηγεμονεύουσα χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αυτός ο ηθικός κίνδυνος θα μπορούσε να θέσει τη Γερμανία υπό πίεση, αργά ή γρήγορα. Τουλάχιστον συμβολικά ας δείξει καλοσύνη. Ενδεχομένως με μερική παραίτηση από τα ποσά τα οποία οφείλονται από την Ελλάδα, και το οποίο ίσως τελικά κάνει έτσι ή αλλιώς, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να τα επιστρέψει.»

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στις εκθέσεις που έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση, από τις οοποίες έγινε γνωστό ότι η  Ελλάδα ποτέ δεν έλαβε μια δεκάρα αποζημίωση από τη Γερμανία για την καταστροφή και λεηλασία ελληνικών περιουσιών υπό γερμανική κατοχή και για αναγκαστική «πίστωση» του Χίτλερ και πως  η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ από τις διεκδικήσεις της.

SHARE