Διαβολο-βδομάδα – Έρχεται η Μέρκελ, απασφάλισε ο Π.Καμμένος – Τσίπρας για Πρέσπες: “Δεν θα δειλιάσω” – Μπάχαλο με τη Novartis

Διαβολο-βδομάδα αυτή που μπαίνει από Δευτέρας στο πολιτικό σκηνικό. Κεντρικό πρόσωπο ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας που καλείται από τα πράγματα να βάλει μια τάξη τόσο στο κλειδωνιζόμενο εξ αιτίας του εταίρου του Π.Καμμένου, κυβερνητικό σχήμα, όσο και σε υπερφίαλους “δικαστές” υπουργούς του που με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους στο σκάνδαλο Novartis οδηγούν τα πράγματα σε καραγκιοζιλίκι.

Την Πέμπτη έρχεται στην Αθήνα η καγκελάριος Α.Μέρκελ (συναντάται με Παυλόπουλο, Τσίπρα, Μητσοτάκη), προφανώς για να “ευλογήσει” το πέρασμα της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, σε μια συγκυρία που οι ΑΝΕΛ του Π.Καμμένου, διαλυμένοι και διασπασμένοι, “απειλούν” την κυβερνητική πλειοψηφία και ο Πρωθυπουργός έστειλε από τη Σαμοθράκη ένα ηχηρό μήνυμα:

«Μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι, και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων, ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο.

Στο σκηνικό της διαβολο-βδομάδας και οι ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis, όπου μετά τις τελευταίες εξελίξεις παρασκηνίου και ίντριγκας, αναμένονται θεαματικές κινήσεις τόσο ως προς το τι και ποιους εξυπηρέτησαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, όσο και ως προς τι …έσφαλε, προκαλώντας την οργή κυβερνητικών παρασκηνίων, η εισαγγελέας κ. Ε.Τουλουπάκη, μέχρι πρότινος, “σύμμαχός” τους στην κάθαρση…

Σημειώνεται ότι μέσα στο επόμενο διήμερο συνεδριάζουν τα όργανα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ φουντώνει και πάλι η σεναριολογία γύρω από τις εκλογές.

Τις εξελίξεις θα συζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κουμουνδούρου. Την Τρίτη ο Π.Καμμένος συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ, όπου θα συζητηθεί η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται. Την ίδια ημέρα αρχίζει όμως στην Βουλή των Σκοπίων και η τελική συζήτηση για την συμφωνία των Πρεσπών.

Η ρήξη των κυβερνητικών εταίρων είχε προγραμματιστεί να συμβεί   στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και το “στημένο” παιχνίδι της ρήξης πάει να χαλάσει, εξ αιτίας “τυχαίων” γεγονότων:

1. Ήλθε επίθεση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Κοτζιά στον Π.Καμμένο: «Η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015, ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος»…«Στην άνοδο του εθνικισμού συνέβαλε πρώτα από όλα η ηγεσία των ΑΝΕΛ και η Ν.Δ. που επέλεξε να παίξει ένα παιχνίδι ανεύθυνης αντιπολίτευσης».

2. Η σκληρή απάντηση Καμμένου σε Κοτζιά με προειδοποιήσεις στον Α.Τσίπρα: Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ το βράδι του Σαββάτου αποκάλεσε στο twitter «ολετήρα της κυβέρνησης και της χώρας», τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και του  χρέωσε “προσπάθεια αποστασίας” προαναγγέλλοντας ανένδοτο αγώνα!

 «Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος: ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ , ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ. Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο Π.Καμμένος, μιλώντας σε συνεργάτες του είπε ότι «Αν ο Τσίπρας θέλει να μείνει στην ιστορία ως Πρωθυπουργός αποστασίας, ας ψηφίσει με δικούς μας βουλευτές τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κρίμα!».

3.Αποκαλύφθηκε ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παπαχριστόπουλος (σ.σ. έχει δηλώσει πως θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και θα φύγει, παραδίδοντας την έδρα του) συναντήθηκε με τον Α.Τσίπρα, χωρίς να έχει ενημερώσει τον Π.Καμμένο. Ο ίδιος λέει ότι πήγε για τα “Χρόνια Πολλά”, οι ΑΝΕΛ χρεώνουν στον Α.Τσίπρα ότι παραβιάζεται η συμφωνία που είχε κάνει ο Π.Καμμένος με τον πρωθυπουργό να μην συμπεριληφθεί κανένα από τα πρόσωπα που είναι σήμερα βουλευτές των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.

 

Μηνύματα Τσίπρα – Σαμοθράκη: Δεν θα δειλιάσω μπροστά σε κόστος – ρίσκο για ό,τι είναι εθνικά ωφέλιμο

 

Δηλώσεις Σκουρλέτη για Καμμένο και Novartis

 

“Ηρωική έξοδο” από την κυβέρνηση ετοιμάζει ο Π.Καμμένος – “Σφάχτηκαν” με Κοτζιά – Απειλεί Τσίπρα με ανένδοτο αγώνα για τα Σκόπια

 

 

 

 

SHARE