ΔΕΘ: Οι νεοφυείς επιχειρήσεις στο επίκεντρο – Εγκαίνια περιπτέρου «Ψηφιακή Ελλάδα»

 

«Είστε οι πρεσβευτές της νέας Ελλάδας» είπε, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων (start uppers), ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στη διάρκεια των εγκαινίων του περίπτερου του υπουργείου, με τίτλο: «Ψηφιακή Ελλάδα», στη ΔΕΘ.

«Οι άνθρωποι που είστε εδώ, είστε οι πρεσβευτές της νέας Ελλάδας. Της Ελλάδας που βγαίνει από την κρίση και δε φοβάται τίποτε. Ούτε τον γείτονα της, ούτε καν τον κακό της εαυτό» είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Η πολιτεία θα είναι δίπλα σας, θα διασφαλίζει ότι οι καταπληκτικές αυτές ιδέες θα μπορούν να ταξιδέψουν, θα υποστηρίζει. Και εσείς και εμείς θα βρούμε τον τρόπο, το πώς αυτές οι ιδέες θα κάνουν τη ζωή όλων ακόμη καλύτερη».

Τα επίσημα εγκαίνια του περιπτέρου «Ψηφιακή Ελλάδα» έγιναν από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, παρουσία και του υφυπουργού Λευτέρη Κρέτσου και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Βασίλη Μαγκλάρα, ενώ παραβρέθηκαν ως εκπρόσωποι της τιμώμενης χώρας στη ΔΕΘ, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου επιστημών και τεχνολογίας του Λευκού Οίκου και αναπληρωτής διευθυντής Τεχνολογίας των ΗΠΑ Μάικλ Κράτσιος.

Λ. Κρέτσος: Να δώσουμε χώρο σε νέους ανθρώπους, φρέσκες ιδέες, να ενδυναμώσουμε και τη δημοκρατία, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την παρουσία των νεοφυών επιχειρήσεων στο περίπτερο.

«Είδαμε νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες» είπε ο κ. Κρέτσος και υπογράμμισε ότι πρόκειται για «έναν κόσμο πολύ δυναμικό», νέους που «δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν σε σχέση με άλλους συνομηλίκους τους και άλλες προτάσεις που γίνονται στο εξωτερικό».

Τζ. Πάιατ: Ελπιδοφόρο σημάδι για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας οι νεοφυείς επιχειρήσεις

«Είναι εξαιρετικά φανταστικό να βλέπω εδώ αυτήν την ενέργεια, την καινοτομία» είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, δίνοντας συγχαρητήρια στον υπουργό και στους συνεργάτες του για την οργάνωση του περιπτέρου και τονίζοντας το ενδιαφέρον και την υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ σε τέτοιες δράσεις. Ο κ. Πάιατ σημείωσε ότι εδώ και πάνω δύο χρόνια επισκέπτεται νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα και πρόσθεσε:

«Για ένα πράγμα που έχω πειστεί είναι ότι πρόκειται για ένα από τα σπουδαία μυστικά success stories της Ελλάδας». «Είναι φανταστικό αυτό που συμβαίνει εδώ, νομίζω ότι είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο σημάδι για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας» συνέχισε ο κ. Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ έκανε αναφορά στα λόγια του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Γ. Ρος, χθες και στην πεποίθηση από πλευράς τους, ότι το σχήμα υψηλής τεχνολογίας και γνώσης είναι ένα πεδίο για περαιτέρω ανάπτυξη και για εμπορικές επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Μ. Κράτσιος: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την «κουλτούρα» των νεοφυών επιχειρήσεων

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου και αναπληρωτής διευθυντής Τεχνολογίας των ΗΠΑ Μάικλ Κράτσιος, ο οποίος όπως αποκάλυψε ο κ. Παππάς, έλκει μέρος της καταγωγής του, από τη Χίο. Μάλιστα, άρχισε τον χαιρετισμό του στα ελληνικά, λέγοντας «Καλημέρα σας» και συνέχισε στη γλώσσα του: «Είναι εξαιρετικό να βρίσκομαι ανάμεσα σας εδώ και να επισκέπτομαι την απίθανη start up κοινότητα εδώ στην Ελλάδα». Ο κ. Κράτσιος υπογράμμισε, ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την «κουλτούρα» των νεοφυών επιχειρήσεων και ενδιαφέρονται για αυτές και προέτρεψε να συνεχιστεί η συνεργασία σε αυτό τον τομέα.

Την παρουσίαση και τη συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοφορίδης.

 

SHARE