Δεν θα γίνουν εκλογές μέχρι τον Μάρτιο, δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής

Δεν υπάρχει κανένα θέμα εκλογών Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο όπως λέγεται, είπε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής. Ο Ν.Βούτσης, ανέφερε πως “πάμε πλέον για την καταρχήν προεκλογική περίοδο εν όψει των ευρωεκλογών τουλάχιστον και ύστερα βλέπουμε, θα πάμε για τις βουλευτικές».

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου θα υπάρχει η δυνατότητα να εκτιμηθεί το χρονικό όριο μέσα στο οποίο η συμφωνία θα έρθει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή,

«Για τη συμφωνία των Πρεσπών χρονική εκτίμηση θα έχουμε μόνο όταν τελειώσει η διαδικασία και το σύνολο των θεμάτων που έχουν τεθεί στην συμφωνία. Ακούγεται ότι στα μέσα Γενάρη αυτή η διαδικασία θα τελειώσει. Όπως είδατε μπαίνουν επιπλέον στοιχεία διευκρινιστικά σε απολύτως θετική κατεύθυνση. Θα εκτιμηθούν όλα τότε και η ελληνική Βουλή εγκαίρως -με επισπεύδουσα την κυβέρνηση- θα προχωρήσει στην έγκριση, ελπίζω έγκριση, της συμφωνίας. Δεν μπορώ όμως να προκαθορίσω χρόνο. Θα εκτιμηθεί και θα αποφασιστεί μετά τις 15 Ιανουαρίου».

SHARE