ΔΕΗ: Διαγραφή οφειλών από 1/1/2018 των πληγέντων από τις πυρκαγιές

 

Η Διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τα θύματα της χθεσινής πύρινης
λαίλαπας που έπληξε τη χώρα και ιδιαίτερα την Αττική και τη συμπαράστασή της στις
οικογένειες των θυμάτων, καθώς και σε όσους συμπολίτες μας υπέστησαν υλικές
καταστροφές.

Ως ελάχιστο δείγμα έμπρακτης υποστήριξης στους συμπολίτες μας που επλήγησαν, η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε τη διαγραφή των οφειλών για Ηλεκτρική Ενέργεια (ανταγωνιστική χρέωση λογαριασμού), η οποία έχει καταναλωθεί από 1/1/2018 έως σήμερα, για τις οικίες και τα καταστήματα που καταστράφηκαν, καθώς και για τις οικίες των οικογενειών των θυμάτων της χθεσινής τραγωδίας.

Για παλαιότερες οφειλές θα υπάρξουν πολύ γενναίες ρυθμίσεις

“Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης” τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” για την απόφαση της επιχείρησης να διαγράψει οφειλές των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Ο κ. Παναγιωτάκης υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή “αφορά όχι μόνο τους ανθρώπους των οποίων τα σπίτια και οι επαγγελματικές στέγες καταστράφηκαν αλλά και τα σπίτια που είχαν θύματα” και σημείωσε πως σε ό,τι αφορά παλαιότερες οφειλές θα υπάρξουν “πολύ μεγάλες διευκολύνσεις”.

Εξηγώντας τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ σημείωσε ότι θα πρέπει οι πληγέντες, “όταν θα πάρουν τα πιστοποιητικά από τον Δήμο, από τις Αρχές, που θα αναφέρουν την κατάσταση της περιουσίας τους, των σπιτιών τους, να τα προσκομίζουν στα καταστήματα της ΔΕΗ και αμέσως θα γίνεται η διαγραφή των οφειλών που έχουν”.

Σημείωσε ακόμα πως “αυτή είναι η γενική πολιτική της ΔΕΗ” και πως όταν οι Αρχές κάνουν τις επιθεωρήσεις στα σπίτια, και δώσουν τα ανάλογα πιστοποιητικά, “όλα αυτά θα τα αξιολογήσουμε και θα δώσουμε λεπτομερείς οδηγίες και προς τα καταστήματα και προς τους ίδιους ώστε να ξέρουν τι δικαιούνται”.

Ο κ. Παναγιωτάκης διαβεβαίωσε ότι “η ΔΕΗ θα αντιμετωπίσει το θέμα με τη μεγαλύτερη δυνατή γαλαντομία” και πως δεν θα υπάρξει ταλαιπωρία των πολιτών στην όλη διαδικασία.

SHARE