Δ.Τσοβόλας: Αυτή είναι η αλήθεια για το “Τσοβόλα δώστα όλα” του Αντρέα

Με αφορμή την ατάκα του πρωθυπουργού στη Βουλή («Και μας κατηγορείτε ότι εφαρμόζουμε το “Τσοβόλα δώστα όλα” και ψηφίζετε το “Τσοβόλα δώστα όλα”»), ο κ. Τσοβόλας ανέφερε πως την εποχή του ’89 είχε τεράστια δημοφιλία και εκείνος και το ΠΑΣΟΚ, «λόγω της προοδευτικής και κοινωνικής πολιτικής του» και πως το «δώστα όλα» δεν είχε να κάνει με τις οικονομικές παροχές, για τις οποίες «αδίκως κατηγορείται η κυβέρνηση Παπανδρέου».

«Εγώ στη Βουλή είχα νομοσχέδιο τότε. Ο κόσμος από την προηγούμενη βδομάδα που είχε πάει ο Παπανδρέου στο Περιστέρι, με είδαν και με σήκωσαν στα χέρια και διέκοψαν την ομιλία του Παπανδρέου. Οι φωτογράφοι πουλούσαν φωτογραφίες και δικές μου και του Ανδρέα. Ο κόσμος φώναζε “Τσοβόλα, Τσοβόλα” και ο Παπανδρέου που συνήθιζε να κάνει διάλογο με τον λαό είπε το “Τσοβόλα δώστα όλα”, δεν το εννοούσε όμως οικονομικά», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Είχα απορρίψει νομοσχέδια και μετά ο Σαμαράς με τον Μητσοτάκη έκαναν τις παροχές και κατηγορούσαν εμένα. Ήταν άθλιοι. Γι’ αυτό αποφάσισα να αποσυρθώ από την πολιτική. Αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν. Παρέλαβαν 19,5 δισ. χρέος το ’89 και παρότι τα πήραν όλα από τον λαό και μείωσαν το κράτος, πήγαν το χρέος στα 340 δισ.. Αυτά τα λεφτά πήγαν στους τραπεζίτες, στις πολυεθνικές, στην Ευρώπη. Εμείς εφαρμόζαμε την πολιτική της σταθεροποίησης αλλά όχι μέσα από παρατεταμένη ύφεση, ανεργία και φτωχοποίηση του λαού. Όχι με συσσώρευση κεφαλαίων στις πολυεθνικές, αλλά με κοινωνικό κράτος. Αποδείξαμε στην πράξη πως αυτή η πρόταση είναι εφικτή. Το ΠΑΣΟΚ ήταν τότε προοδευτικό, τη λιτότητα την έφερε η ΝΔ».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσοβόλας ανέφερε:

“Επί 30 χρόνια λένε ψεύδη, δεν παρουσίασαν κανέναν στοιχείο που να μπορούν να στηρίξουν αυτή τη λάσπη. Ας βρουν μια υπουργική απόφαση προεκλογικά που υπέγραψα εγώ για οποιαδήποτε παροχή έστω και μιας δραχμής…”

SHARE