ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΠΑΡΤΙ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ …ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ – ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΡΕΑΛΙΣΜΟ

550_334_85800

(upd)Η εγκατάλειψη της απαίτησης κουρέματος του ελληνικού χρέους από την ελληνική κυβέρνηση όπως αυτή εκφράστηκε από τον Γιάνη Βαρουφάκη (στους FT) σκόρπισε αισιοδοξία στην αγορά.

Επίσης, οι καθησυχαστικές δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων προς τους τραπεζίτες και στους ξένους ιδιώτες επενδυτές, λειτούργησαν κατευναστικά.

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας εκτοξεύθηκε την Τρίτη πάνω από τις 840 μονάδες με κέρδη της τάξης του 11,27%. “Μπροστάρες” οι τράπεζες που κατέγραψαν διψήφια ποσοστό ανόδου (άλμα +15% έως +25% και εντυπωσιακούς όγκους ενώ στα warrants σημειώθηκε ράλι +36%).

Ακόμη, με σημαντικά κέρδη κινήθηκαν όλα τα Blue chips (ευρεία άνοδος για ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ).

Αυξημένος και ο τζίρος που ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ.

Επίσης, βελτίωση σημειώνεται σήμερα και στην αγορά ομολόγων. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί κατά 150 μονάδες βάσης στο 9,6%, ενώ η απόδοση των 3ετών τίτλων διολισθαίνει κατά 350 μονάδες βάσης στο 16%.

Η στροφή της ελληνικής κυβέρνησης στον …ρεαλισμό καθιστά, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πιθανότερη την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης με τους Ευρωπαίους εταίρους σε ότι αφορά το χρέος αλλά και την μελλοντική χρηματοδότηση της οικονομίας.

SHARE