Χίος: Τιμήθηκε η Σοφία Στάικου και το Πολιτιστικό ίδρυμα Πειραιώς για το Μουσείο Μαστίχας

 

Επίτιμη Δημότη του ανακήρυξε την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, κ. Σοφία Στάϊκου ο Δήμος Χίου.

Ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς κατά την προσφώνηση στην τελετή ανακήρυξης, αναφέρθηκε στο πολυεπίπεδο έργο της κυρίας Στάϊκου, επισημαίνοντας την καθοριστική συμβολή της στην κατασκευή του Μουσείου Μαστίχας, ενώ αναφέρθηκε στην προσφορά του Ιδρύματος μέσω του Μουσείου αλλά και μέσω των δράσεων πολιτισμού, που διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο νησί.

Η κ. Στάϊκου  μίλησε για τους ιδιαίτερους δεσμούς που έχει πλέον αναπτύξει η ίδια με το νησί, επισημαίνοντας πως το Μουσείο Μαστίχας Χίου αποτελεί μοχλό για τον πολιτιστικό τουρισμό και την ανάπτυξη στη Χίο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της διοίκησης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, του Μητροπολίτη Χίου κ.κ. Μάρκου, του βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, καθώς και εκπροσώπων πολιτιστικών και άλλων φορέων.

Από αριστερά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου κ. Γιάννης Γεωργιάδης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, κ. Σοφία Στάϊκου και ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς

 

SHARE