Χατζηδάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Γίνατε Μητσοτακικοί και Καραμανλικοί, σε λίγο θα χειροκροτήσετε την ΝΔ

 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης υποστηρίζοντας ότι «Η ΝΔ απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση ανίκανη, ιδεοληπτική και αποτυχημένη σε όλα τα επίπεδα, κάνει το καθήκον της».

Ο κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις στελεχών, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργών, και τις ιστορικές αναφορές τους στο ζήτημα του ονοματολογικού της πΓΔΜ και τους χειρισμούς των ηγετών της ΝΔ στην υπόθεση, απευθύνθηκε προς την κυβερνητική πλειοψηφία λέγοντας σε σκωπτικό τόνο: «Γίνατε Μητσοτακικοί και Καραμανλικοί, σε λίγο θα χειροκροτήσετε την ΝΔ».

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού σημείωσε ότι η υπογραφή της συμφωνίας παράγει έννομες συνέπειες, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση για να προχωρήσει σε αυτή την συμφωνία, επικαλούμενος μάλιστα την δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού στις 10 Ιουλίου του 2015, όταν ακόμη είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δύο μέρες μετά το δημοψήφισμα, όταν στην Ολομέλεια είχε ζητήσει εξουσιοδότηση για τον υπουργό Οικονομικών να πάει να διαπραγματευθεί στις Βρυξέλλες για το Μνημόνιο. «Την πήρε, πήγε στις Βρυξέλλες και μετά ήρθαμε εδώ στις 14 Αυγούστου και το κυρώσαμε» υπενθύμισε και έθεσε το ερώτημα: «Γιατί χρειαζόταν ο κ. Τσακαλώτος εξουσιοδότηση και δεν χρειάζεται ο κ. Κοτζιάς για να υπογράψει. Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;».

Ακόμη τόνισε, ότι η υπογραφή από τον κ. Κοτζιά και τον κ. Τσίπρα είναι καθοριστικής σημασίας, και αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν λάβουμε υπόψη ότι έχουμε μια κυβέρνηση βαθύτατα διχασμένη σε αυτό το θέμα, καθώς άλλη είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες είναι οι θέσεις των ΑΝΕΛ.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, δεν έχει καν νόημα να αναφερθούν οι δηλώσεις του κ. Καμμένου, γιατί μετά την δήλωσή του ότι ούτε νεκρός δεν θα ψήφιζε το μνημόνιο, οι επόμενες δηλώσεις που τον χαρακτηρίζουν είναι ότι δεν θα αφήσει τον κ. Τσίπρα να δώσει το όνομα Μακεδονία. «Προφανώς αυτό κάνουν με την σημερινή τους στάση και με τις τοποθετήσεις τους οι ΑΝΕΛ. Εμποδίζουν να δημιουργήσετε τετελεσμένα αμέσως τον επόμενο μήνα» είπε με ειρωνικό τόνο ο κ. Χατζηδάκης και παρατήρησε πως έσπασαν πλέον το ρεκόρ της πολιτικής υποκρισίας

SHARE