Celestyal Cruises – Συμβολή στην οικονομία – Μηνύματα αισιοδοξίας για τουρισμό – κρουαζιέρα το 2019

Το 2018 αποτέλεσε μία εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά για την Celestyal Cruises, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τους στόχους της και να σημειώσει αύξηση επιβατών 8%, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, φιλοξενώντας 108.000 επιβάτες από όλο τον κόσμο, με τη λειτουργία δύο πλοίων και επιτυγχάνοντας παράλληλα υψηλές πληρότητες.

Σημαντικός στόχος για το 2019, είναι οι 130.000 επιβάτες και οι προσπάθειες για τη δραστηριοποίηση όλο το χρόνο μέσω της προσθήκης νέων δρομολογίων κρουαζιέρας, όπως το «Εκλεκτό Αιγαίο» και οι «3 Ήπειροι».

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης και Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου στο «48 Urban Garden», παρουσία σημαντικών στελεχών της εταιρείας.

Η Celestyal Cruises «έκλεισε» και επισήμως μια επιτυχημένη χρονιάΚατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, κ.  Κρις  Θεοφιλίδης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιούλιο, αναφέρθηκε στα θετικά μηνύματα της κρουαζιέρας για την περιοχή, παρά τις γεωπολιτικές συγκυρίες του προηγούμενου διαστήματος. Επίσης, επισήμανε τις σημαντικές προσπάθειες της Celestyal Cruises για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, όπου φέτος, για πρώτη φορά, η περίοδος πραγματοποίησης κρουαζιέρων ήταν διευρυμένη έως και το Νοέμβριο, ενώ σημείωσε πως το 2019 τα δρομολόγια θα επιμηκυνθούν κατά 8 εβδομάδες από τις 4 εβδομάδες που ήταν το 2018, καλύπτοντας τη ζήτηση του κοινού για κρουαζιέρες στο Αιγαίο και το Φθινόπωρο

Ο κ. Θεοφιλίδης τόνισε πως σκοπός της εταιρείας, κάθε χρόνο, παραμένει η συνεχής βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών αλλά και η λήψη νέων, καινοτόμων πρωτοβουλιών.

vmE8dxlQ.jpegΕδραιώνοντας τη θέση της σε παγκόσμιο επίπεδο, η Celestyal Cruises τη φετινή χρονιά κατάφερε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το ισχυρό εμπορικό της δίκτυο σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. Ο κ. Leslie Peden, που το 2018 ανέλαβε τη θέση του Επικεφαλής Εμπορικού Διευθυντή  (Chief Commercial Officer), βρέθηκε στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας την εμπορική διάρθρωση της εταιρείας σε 11 χώρες και τη στρατηγική ανάπτυξης για το 2019. Επίσης, αναφέρθηκε στην παρουσία της στο διαδίκτυο και τα ψηφιακά μέσα, με τα οποία προσεγγίζει ταξιδιώτες από περισσότερες από 140 διαφορετικές εθνικότητες.

Ως αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών της εταιρείας, τη φετινή χρονιά, καταγράφηκε αύξηση των Αμερικανών και Ευρωπαίων τουριστών. Συγκεκριμένα, το 52% επιβατών προήλθαν από μακρινές αγορές, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, ενώ το 29% των επιβατών από κοντινές αγορές της Ευρώπης.

3rxYS_pA.jpegΤο λόγο, στη συνέχεια, έλαβε ο καπ. Γιώργος Κουμπενάς Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών (Chief Operations Officer), ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεχή συνεισφορά της Celestyal Cruises στην Ελλάδα, μέσω της πολυδιάστατης συμβολής της στην εθνική οικονομία, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων και προώθηση των ελληνικών προορισμών παγκοσμίως. Ειδικότερα, τα άμεσα έξοδα λειτουργίας της εταιρείας για το 2018 ανήλθαν στα 28 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική δαπάνη προώθησης και διαφήμισης της Ελλάδας έφτασε τα 4,1 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις συνολικά 663 προσεγγίσεις στα ελληνικά λιμάνια, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη φετινή χρονιά, διαδίδοντας την ελληνική ομορφιά σε 108.000 επιβάτες, με τη συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των επιβατών να αγγίζει τα 39 εκατ. ευρώ, το 2018. Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί πως η συνολική εκτιμώμενη συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία ανήλθε συνολικά στα 102,5 εκατ. ευρώ, για τη φετινή χρονιά.

 

(Α-Δ): Ο καπ. Γιώργος Κουμπενάς, Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών, ο κ.  Κρις  Θεοφιλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, ο κ. Κωστάκης Λοΐζου, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Louis και η κα Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal Cruises.

Ο καπ. Γιώργος Κουμπενάς, Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών, ο κ. Κρις Θεοφιλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, ο κ. Κωστάκης Λοΐζου, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Louis και η κα Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal Cruises.

Τέλος, η κα Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, παρουσίασε ένα σύντομο απολογισμό του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Celestyal Cruises, το οποίο υποστηρίζει εμπράκτως στους τόπους που επισκέπτεται η εταιρεία και εστιάζει κυρίως στον άνθρωπο και την κοινωνία, με κεντρικό άξονα την υποστήριξη των νέων.

Από το 2015, περισσότεροι από 2.500 μαθητές στα νησιά της Μήλου, Πάτμου, Ίου και Σάμου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα, χάρη στις πρωτοβουλίες της εταιρείας. Το 2018, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θεοχαράκη, η Celestyal Cruises πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχιμήδης», το οποίο υλοποιήθηκε σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Σάμου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017 με την κατάρτιση των εκπαιδευτικών του νησιού της Σάμου και ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιούνιο του 2018, έχοντας «αγγίξει» περισσότερους από 1.200 μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Σάμο.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

Σχετικά με το ενδιαφέρον που είχε εκφράσει η εταιρεία για την αξιοποίηση του λιμανιού του Λαυρίου, οι επικεφαλής της εταιρείας τόνισαν ότι αυτό είναι δεδομένο και πως αναμένουν αν θα προχωρήσουν οι διαδικασίες του διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχε και η Celestyal. «Δεν είμαστε διαχειριστές λιμανιών ή υποδομών, εκφράσαμε ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση του σταθμού επιβατών στο Λαύριο, με στόχο να αναβαθμίσουμε την εμπειρία των επιβατών», τόνισε ο Κρ. Θεοφιλίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για άλλα λιμάνια.

Η ΚΙΝΑ

Μιλώντας για την επέκταση της εταιρείας στην Κίνα, ο CEO της Celestyal τόνισε ότι η ανάπτυξη στην ασιατική αγορά ακολουθεί διαφορετικούς ρυθμούς, «ωστόσο για το 2019 έχουμε κλείσει σημαντικές συμφωνίες με μεγάλους touroperartors κι αναμένουμε μια καλή αύξηση σε σχέση με φέτος. Έχει πολύ καλή προοπτική η Κίνα».

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο κ. Αλέξης Οικονόμου Διευθυντής Ξενοδοχειακού Τμήματος και Εξυπηρέτησης Πελατών, ο καπ. Γιώργος Κουμπενάς Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών, η κα Αγγελική Χονδροματίδου Διευθύντρια Γραφείου Υπουργού Τουρισμού, ο κ. Κωστάκης Λοΐζου Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Louis, η κα Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, ο κ.  Κρις  Θεοφιλίδης Διευθύνων Σύμβουλος και ο κ. Μάριος Πολυδώρου Διευθυντής Πωλήσεων

SHARE