Celestyal Cruises: Πρεμιέρα για την κρουαζιέρα στον ΟΛΠ με τους πρώτους τουρίστες από την Κίνα

«Θέλουμε να σας κάνουμε να αισθανθείτε σαν το σπίτι σας», δήλωσε το πρωί ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Captain Fu Chengqiu, υποδεχόμενος σε ειδική εκδήλωση στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Οlympia στο λιμάνι του Πειραιά, τους πρώτους 250 Kiνέζους τουρίστες που ταξίδεψαν από τη Σαγκάη στην Ελλάδα και αποτελούν το πρώτο γκρουπ Κινέζων τουριστών που πραγματοποιεί κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά.

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που σας καλωσορίζουμε στο λιμάνι… Η κρουαζιέρα έχει γίνει πολύ σημαντική. Αυτή τη στιγμή στη Κίνα οι Κινέζοι μπορούν να πάνε με κρουαζιερόπλοια προς τη Κορέα και την Ιαπωνία και σιγά- σιγά έρχονται προς την Ευρώπη. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, που διαθέτει “πλούσιους” τουριστικούς τόπους, μοναδική φύση και πολιτιστική κληρονομιά», προσέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι για την ενίσχυση του κλάδου της κρουαζιέρας η Air China θα προσθέσει απευθείας πτήσεις από την Κίνα προς την Αθήνα από το φθινόπωρο, ενώ συμπλήρωσε ότι η Cosco Shipping έχει υπογράψει συμφωνία με τις κινεζικές ανατολικές αερογραμμές (China Eastern Airlines) που είναι η 3η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Κίνα. «Η διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας του λιμανιού τώρα είναι περίπου 1 εκατ. τον χρόνο, ενώ ο βραχυπρόθεσμος σκοπός μας είναι να την αυξήσουμε μέχρι 1.5 εκατ. και μακροπρόθεσμος 3 εκατ. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση, συνεργάτες και πελάτες μας, να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες, ώστε να αγκαλιάσουμε τουρίστες από την Κίνα και κάθε μέρος του κόσμου σαν να είναι στο σπίτι τους» σημείωσε.

Από την πλευρά της Celestial Cruises, τους Κινέζους τουρίστες καλωσόρισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κυριάκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας την ελπίδα να ευχαριστηθούν την ελληνική φιλοξενία.

Ανέφερε ότι είναι ένα γκρουπ 250 επιβατών και φέτος η εταιρεία προβλέπει να έχει για όλη τη σεζόν πάνω από 2.000 Κινέζους επισκέπτες. Στόχος μας σαν εταιρεία είναι μέχρι το 2021 να έχουμε 50.000 Κινέζους, ανέφερε και χαρακτήρισε την αγορά της Κίνας τη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Λίγο μετά την τελετή το πλοίο αναχώρησε με προορισμό τη Μύκονο, το Κουσάντασι, τη Σάμο, την Πάτμο, το Ηράκλειο Κρήτης, την Σαντορίνη και θα επιστρέψει στον Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η διοίκηση του ΟΛΠ επέδωσε τιμητική πλακέτα στην εταιρεία Celestyal Cruises, για την συνεισφορά της, στην ανάπτυξη του home porting, από το λιμάνι του Πειραιά αφού έχει διακινήσει πάνω από 650.000 επιβάτες την τελευταία πενταετία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ απένειμε την τιμητική πλακέτα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Celestyal Cruises, Κυριάκο Αναστασιάδη για να επιβραβεύσει τις πρωτοβουλίες, αλλά και τη συνολική πολύχρονη συνεισφορά της εταιρείας. «Ευχαριστούμε θερμά τη Celestyal Cruises για την παραγωγική συνεργασία και την εμπιστοσύνη στο λιμάνι του Πειραιά. Η ανάπτυξη του Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας είναι πολύ σημαντική τόσο για τη τοπική, όσο και για την εθνική οικονομία. Για το λόγο αυτό σχεδιάζουμε την αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών κρουαζιέρας, ώστε να αναδείξουμε τις μεγάλες δυνατότητες του λιμένος Πειραιά», ανέφερε ο Capt. Fu Chengqiu.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσιος Καλαματιανός, ο αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου Ιωάννης Μελλάς εκ μέρους του Δήμου Πειραιά και η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου.
Από αριστερά, ο κ. Καλαματιανός Διονύσης-Χαράλαμπος, Γ.Γ. Υπουργείου Ναυτιλίας, η κα Παντζαρά Φωτεινή , Σύμβουλος Υπ. Ναυτιλίας, ο κ. Λιάγκος Αθανάσιος, Σύμβουλος Διοίκησης και μέλος του Δ.Σ ΟΛΠ Α.Ε., ο κ. Deng Xiaoli, Αναπλ. Δ/ντος Συμβούλου ΟΛΠ ΑΕ, ο capt. Fu Chengqiu (Δ/νων Σύμβουλος ΟΛΠ ΑΕ), ο κ. Λοΐζου Κωστάκης , Πρόεδρος της Celestyal Cruises, ο κ. Αναστασιάδης Κυριάκος , Δ/νων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, o cpt. Στάθης Ρωμαίος,  καπετάνιος του πλοίου και ο cpt.  Κουμπενάς Γεώργιος, Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises.

 

SHARE