Αθανασίου: Δεν είπα ποτέ ότι είναι στα καθήκοντα του υπουργού η μίζα

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», αποσαφήνισε τις δηλώσεις του οι οποίες προκάλεσαν έντονη πολιτική αντιπαράθεση.

Όπως εξήγησε ο κ. Αθανασίου, η δήλωση του ότι «είναι στα καθήκοντα του Υπουργού η μίζα» αφορούσε συγκεκριμένη ερώτηση που του τέθηκε, στα αν η δωροδοκία ενός υπουργού έγκειται στη διάρκεια τέλεσης των καθηκόντων του από νομικής πλευράς κι όχι βέβαια ότι αποτελεί καθήκον του να παίρνει μίζες.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, απομονώθηκε μια φράση του προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις και συμπλήρωσε ότι η δημόσια τηλεόραση «νοσεί βαθιά».

Επανέλαβε δε ότι πάγια θέση, δική του όσο και της ΝΔ, είναι να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών και εξήγησε πως αυτός συνδέεται με την υπόθεση της Novartis.

Σε ανακοίνωση τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Αθανασίου, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «ξύπνησαν οι χειρότεροι εφιάλτες του ελληνικού λαού στο άκουσμα της θέσης της ΝΔ και του κ. Μπάμπη Αθανασίου, ότι η “μίζα” (δωροδοκία και ξέπλυμα κ.λ.π.) είναι, δήθεν, μέσα στα καθήκοντα των υπουργών!».

SHARE