Αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για τους συνεπείς στις δόσεις της Εφορίας – “Καταδότης” το Facebook

Μιλώντας στο Αthens Tax Forum του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ανέφερε πως προωθείται διάταξη που θα προβλέπει μερική αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές -για τις οποίες η εφορία έχει προχωρήσει στη δέσμευση και κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών-, εφόσον οι οφειλέτες είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν υπαχθεί.

Το σχέδιο που  εξετάζει η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, προβλέπει τη μερική αποδέσμευση των λογαριασμών όσο τηρείται η ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών.

Πιο συγκεκριμένα, για κάθε ποσό οφειλής που θα εξοφλεί ο φορολογούμενος βάση της ρύθμισης, θα αποδεσμεύεται από τον λογαριασμό του πολλαπλάσιο ποσό.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Παράλληλα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όπως είπε ο διοικητής της, αρχίζει έρευνες μέσω Facebook και social media στην προσπάθειά της να εντοπίσει ύποπτες συναλλαγές και παράνομο εμπόριο.

Η αρχή έχει γίνει ήδη με ενοικιάσεις κατοικιών μέσω AirBNB. Μελλοντικά, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες, μπορεί να γίνεται αναζήτηση οφειλετών που δηλώνουν ελάχιστα, αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται να ζουν πλουσιοπάροχα

SHARE