Απελπισμένη η Μέι ζητά βοήθεια από την Μέρκελ για “καλύτερο” Brexit

Με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα συναντηθεί στις 14:00 (ώρα Ελλάδος) η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, η συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος της βρετανικής πλευράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μέι επιδιώκει βελτιώσεις στην συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και, σε αυτό το πλαίσιο, συναντήθηκε ήδη νωρίτερα σήμερα με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

«Μερικές φορές δεν τους καταλαβαίνω πια. Ξοδέψαμε τόσο χρόνο, τόση ενέργεια και δημιουργικότητα προκειμένου να διαπραγματευτούμε κάτι το οποίο ούτε στο Βερολίνο ούτε στις Βρυξέλλες επιθυμούμε. Κανένας δεν θέλει να φύγει η Βρετανία», δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ και τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας εξόδου της Βρετανίας, καθώς επετεύχθη με δυσκολία.

«Δεν μπορώ να φανταστώ σε ποιο σημείο θα μπορούσαμε να αλλάξουμε κάτι ουσιαστικό και δεν μπορούμε να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες», πρόσθεσε, για να τονίσει ότι οι επικεφαλής της διαπραγμάτευσης δεν βρίσκονται στο Βερολίνο, αλλά στις Βρυξέλλες.

Για «απελπισμένη προσπάθεια απελευθέρωσης» έκανε λόγο ο πρώην Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς, σχολιάζοντας την έκτακτη συνάντηση με την κυρία Μέρκελ που ζήτησε η βρετανίδα Πρωθυπουργός.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ, ΛΕΕΙ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο επανέλαβε ότι η υπάρχουσα συμφωνία για το Brexit είναι η “καλύτερη και η μόνη δυνατή συμφωνία”, αποκλείοντας την επαναδιαπραγμάτευσή της. Ωστόσο, σημείωσε πως θα “εκμεταλλευθούμε το περιθώριο ελιγμών για την καλύτερη ερμηνεία” της συμφωνίας, χωρίς να “ανοίξουμε τις διαπραγματεύσεις”.

SHARE