Απειλές Ερντογάν σε Moody’s: Μετά τις εκλογές θα αναλάβουμε «δράση»

Απειλές για «δράση» κατά τoυ οίκου αξιολόγησης Moody’s εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι η «επιχείρηση» θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος είπε για τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης,  ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο υποβάθμισε την οικονομία της χώρας, «Θεού θέλοντος, η δράση κατά της Moody’s θα γίνει μετά τις 24 Ιουνίου. Η Moody’s κάνει περιττές δηλώσεις, παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε μέλος της. Τι ντροπή.»

Σημειώνεται ότι η Moody’s  στην αξιολόγησή της είχε επισημάνει ότι η πρόβλεψη για την πραγματική αύξηση του ΑΕΠ της Τουρκίας υποβαθμίζεται στο 2,5% φέτος και 2% το 2019, σχεδόν μειωμένη κατά το ήμισυ από τις προηγούμενες προβλέψεις για 4% και 3,5%  αντίστοιχα

Ο  Ερντογάν έχει επανειλημμένα μιλήσει εχθρικά για τους οίκους αξιολόγησης στο παρελθόν. Έχει επίσης καταγγείλει συνωμοσίες διεθνών παραγόντων σε βάρος της τουρκικής οικονομίας, ειδικά εναντίον της τουρκικής λίρας, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησής του.

SHARE