Απάντηση Τουρκίας στον Γιούνκερ για τους στρατιωτικούς μας: “Παραβίασαν την τουρκική νομοθεσία, ανεξάρτητη η δικαιοσύνη»

 

Απάντηση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έστειλε η Τουρκία μετά το μήνυμα του προέδρου της Κομισιόν στην ομιλία του στην ελληνική Βουλή την Πέμπτη για άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει έκπληκτο από τη δήλωση Γιούνκερ και τονίζει ότι «οι δυο Έλληνες στρατιώτες που παραβίασαν την τουρκική νομοθεσία δεν έχουν κανένα ειδικό καθεστώς απέναντι στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 26 Απριλίου παρατηρήσαμε στην ομιλία του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πως μίλησε για θέματα που αφορούν τη χώρα μας και είδαμε πως με ύφος εμπειρογνώμονα και κάτω από το μανδύα της συμπαράστασης της Ένωσης συνεχίζει να βγάζει συμπεράσματα.

Με τις ανακοινώσεις τος που βασίζονται στις Ελληνικές και Ελληνοκυπριακές θέσεις σχετικά για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. κάθε μέρα χάνουν την αξιοπιστία τους. Αρνούμαστε τις δηλώσεις αυτές οι οποίες είναι μακριά από την σοβαρότητα και δεν έχουν νομική βάση

Επίσης με απορία αντιμετωπίζουμε τη δήλωση Γιούνκερ για τους δυο Έλληνες στρατιώτες, καθώς δήλωσε να αφεθούν ελεύθεροι. Οι Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους δεν έχουν κάποιο προνόμιο μπροστά στη δικαιοσύνη. Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη λογική που όταν θέλει υπενθυμίζει το κράτος δικαίου και όταν θέλει δεν διστάζει να κάνει δηλώσεις που σημαίνουν παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

SHARE