Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Μ.Σάλλα, παρότι η Πειραιώς δηλώνει πως δεν ζημιώθηκε από συναλλαγές σε ακίνητα

“Δεν ευσταθούν οι κατηγορίες για αγοραπωλησίες ακινήτων και δεν ζημίωσαν την Τράπεζα Πειραιώς”, επέμεινε χθες ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Μιχάλης Σάλλας, ο οποίος απολογήθηκε στην ανακρίτρια, κατηγορούμενος ότι προκάλεσε ζημία στην περιουσία του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που αγγίζει συνολικά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Σάλλας βρίσκεται κατηγορούμενος για δύο δικογραφίες που αφορούν το αδίκημα της απιστίας και συνδέονται με αγοραπωλησίες πέντε ακινήτων οι οποίες φέρονται να έγιναν από την Τράπεζα το 2006, σε υψηλότερες τιμές από την πραγματική τους αξία, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η Πειραιώς με περίπου 4 εκ. ευρώ. Η δεύτερη δικογραφία αφορά αγορές από την Τράπεζα μετοχών εταιρειών που σχετίζονται με τα ακίνητα αυτά, το 2008, προκαλώντας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ζημία ύψους 6 εκ. ευρώ.

Ο Μ.Σάλλας υποστήριξε πως τα επίμαχα ακίνητα χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα για να στεγαστούν υποκαταστήματα της Τράπεζας, ενώ προσκόμισε ακόμα και πρόσφατη βεβαίωση της ίδιας της Τράπεζας, η οποία βεβαιώνει πως δεν ζημιώθηκε.

Εκτός από τον κ. Σάλλα, στην πρώτη δικογραφία, κατηγορούμενοι είναι περίπου 15 άτομα, μεταξύ των οποίων και μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Τράπεζας που έδωσαν το «πράσινο φως» για τις αγοραπωλησίες ενώ στη δεύτερη οι εμπλεκόμενοι είναι 10.

Στον κ. Σάλλα επιβλήθηκε εγγύηση 120.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, ενώ εγγύηση 30.000 ευρώ ζητήθηκε και από συγκατηγορούμενό του.

 

 

 

SHARE