Αντίστροφη μέτρηση για το συλλαλητήριο της Αθήνας – Νευρική κρίση στα κόμματα – Αναμένεται τεράστια συμμετοχή

Με πούλμαν, πλοία και αυτοκίνητα οι διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται για το κυριακάτικο ραντεβού στην καρδιά της πρωτεύουσας, που ήδη έχει αρχίσει να κινείται σε ρυθμούς συλλαλητηρίου.

Στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, στη συμβολή με την Ερμού στήνεται η εξέδρα των ομιλητών του αυριανού συλλαλητηρίου.

Τα μεγάφωνα έχουν στηθεί και καλωδιωθεί, η εξέδρα είναι σχεδόν έτοιμη και τα κιγκλιδώματα παίρνουν θέση.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας.

Δίπλα στην εξέδρα θα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί χώροι, ένας χώρος για επισήμους και ένας για τους δημοσιογράφους.

Στόχος, η φωνή τους, μέσω των ηχείων να φτάνει σε Βασιλίσσης Σοφίας, Φιλελλήνων και Σταδίου.

Μικροπωλητές έχουν ήδη πάρει θέσεις με ελληνικές σημαίες. Η μικρότερη ξεκινά από 4 ευρώ.

Στην Αθήνα αναμένονται πούλμαν από όλη την Ελλάδα, ενω όπως έχει ανακοινωθεί θα αφήνουν τον κόσμο στη Λεωφόρο Συγγρού και θα αποχωρούν ώστε για να μην υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Οι εκτιμήσεις των διοργανωτών κάνουν λόγο για ένα εκατομμύριο κόσμο και χιλιάδες πούλμαν.

Όπως σημειώνουν οι τουριστικοί πράκτορες μόνο από τη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν 2.000 πούλμαν, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός από την Πελοπόννησο, που θα αναχωρούν με 5 λεπτά διαφορά.

Εκπτώσεις ισχύουν για τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ με μειωμένο εισιτήριο κατά 25 και 30%..

Σύντομους χαιρετισμούς αναμένεται να απευθύνουν εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών, Κρητών κ.α. και εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη.

Η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Ν. Τόσκα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να διαδηλώσει για τη Μακεδονία χωρίς φόβο και ακρότητες.

Την Κυριακή έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι κλειστοί οι σταθμοί μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ομόνοια, παρά την έκκληση των διοργανωτών να παραμείνουν ανοιχτοί.

Οσον αφορά στον καιρό της Αθήνας, το θερμόμετρο το μεσημέρι θα φτάσει τους 17 βαθμούς, ενώ η μετεωρολογική προβλέπει ασθενείς βροχές για νωρίς το πρωί.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με απόφαση της Τροχαίας Αττικής θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση από τις 22.00 του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου έως τις 23.59 της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου καθώς επίσης θα υπάρξει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από τις 06.00 έως τις 23.59 της Κυριακής στις οδούς και λεωφόρους:- 28ης Οκτωβρίου – Πατησίων στο τμήμα μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο

– Χαλκοκονδύλη στο τμήμα μεταξύ της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου και της πλατείας Κάνιγγος
-Σόλωνος, σε όλο το μήκος της καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο
– Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο
– Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Πλατεία Συντάγματος
– Αιόλου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Σταδίου
– Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς), στο τμήμα μεταξύ της Ιεράς Οδού και της πλατείας Ομονοίας
– Αθηνάς, σε όλο το μήκος της καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Ερμού, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αθηνάς και Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς)- Σταδίου, σε όλο το μήκος της καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Β. Γεωργίου Α’ σε όλο το μήκος της- Λ. Βασ. Αμαλίας σε όλο το μήκος της και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Λ. Συγγρού, στο τμήμα μεταξύ των οδών Καλλιρόης και Αθ. Διάκου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Λ. Βασ. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Γέλωνος, στο τμήμα μεταξύ των οδών Δορυλαίου και Π. Κόκκαλη- Π. Κόκκαλη, στο τμήμα μεταξύ της οδού Γέλωνος και της Λ. Βασ. Σοφίας- Δορυλαίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας- Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Ιπποκράτους σε όλο το μήκος της- Ζαχάρωφ, στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Βασ. Σοφίας- Λ. Κηφισίας, στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Κατεχάκη και Αλεξάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα- Λ. Μεσογείων, στο τμήμα μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και της οδού Φειδιππίδου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα- Λ. Κατεχάκη στο τμήμα μεταξύ της Λ. Μεσογείων και της οδού Πίνδου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας- Φειδιππίδου στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας- Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Φειδιππίδου και Σπ. Μερκούρη και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίαςΌπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση «τα χρονικά διαστήματα όλων των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (απαγόρευση κυκλοφορίας – στάσης και στάθμευσης), δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων».Από τις απαγορεύσεις περιορισμών εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ καθώς και τα λεωφορεία μεταφοράς συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Νευρική κρίση στα κόμματα – Αναμένεται τεράστια συμμετοχή

 

SHARE