Πυρά δικαστών κατά Πολάκη: Γίνεται επίθεση σε δικαστικούς λειτουργούς

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Ευστάθιος Βεργώνης, έκανε λόγο για προσωπική επίθεση σε δικαστικούς λειτουργούς, την οποία χαρακτήρισε ανάρμοστη.

«Το ζήτημα είναι ότι πλέον ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πέρασε σε μία προσωπική επίθεση αναφέροντας ονομαστικά δικαστικούς λειτουργούς.
Με το σχήμα της κριτικής για την καθυστέρηση, γίνεται προσπάθεια να πείσει τον δικαστικό λειτουργό να προβεί στην συγκεκριμένη δικονομική ενέργεια.
Δεν μπορεί να εκφέρεται αυτή η άποψη από φορέα της εκτελεστικής εξουσίας» είπε ο κ.Βεργώνης.
«Η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, όπως αποτιμάται στην ιστορική πορεία της.
Το ζήτημα των καθυστερήσεων είναι ζήτημα το οποίο προκύπτει από το ίδιο το δικονομικό μας σύστημα.
Είναι προφανές ότι η σύνδεση κάθε ονόματος με συγκεκριμένη υπηρεσιακή δικονομική ενέργεια, σημαίνει σαφώς προσπάθεια επηρεασμού» τόνισε ο κ.Βεργώνης, ο οποίος κάλεσε τον «πρωθυπουργό να θωρακίσει θεσμικά και ο ίδιος τη Δικαιοσύνη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Ελευθέριος Μιχαηλίδης, ο οποίος έκανε λόγο για «εντύπωση χειραγώγησης της Δικαιοσύνης».
«Δημιουργείται η εντύπωση της χειραγώγησης της δικαιοσύνης και ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί κατά τη δική μας επιθυμία» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ. Μιχαηλίδης.
«Ευελπιστούμε να είναι προσωπικές σκέψεις και όχι της κυβέρνησης.
Δημιουργεί μια άσχημη εντύπωση γιατί ως υπουργός δεν σέβεται τη διάκριση των λειτουργιών που είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα.
Αυτό που ενόχλησε και ενοχλεί αλλά και προβληματίζει όλη την κοινωνία είναι ότι αναφέρεται σε κάποιες σοβαρές δικογραφίες που κατά την άποψή του χρονίζουν και καθυστερούν αδικαιολόγητα και “αυτό δεν είναι μόνο τυχαία”.
Τι υπονοεί ο υπουργός με αυτό;» διερωτήθηκε ο κ.Μιχαηλίδης.
«Κάθε υπουργός και κάθε μέλος της κυβέρνηση οφείλει να σέβεται τη δικαιοσύνη και όλοι μαζί να την αφήνουν ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της.
Οι εισαγγελείς διαφθοράς και οι ανακριτές διαφθοράς χειρίζονται πολύ σοβαρές υποθέσεις.
Στη δικαιοσύνη λειτουργούν ελεγκτικοί μηχανισμοί.
Οι δικαστές-εισαγγελείς ελέγχονται από ανωτέρους για σχετική καθυστέρηση.
Οι δικογραφίες αυτές είναι τόσο περίπλοκες και ογκώδεις και χρειάζονται μεγάλη προσοχή» τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης, επισημαίνοντας ότι «κατ’ επιεική κρίση θα δεχθώ ότι ο κ. Πολάκης αγνοεί».
«Θέλω να πιστεύω ότι αυτός δεν είναι ο σκοπός του κ. υπουργού, ενδεχόμενα να οφείλεται σε άγνοια των διαδικασιών» ανέφερε ο κ.Μιχαηλίδης.

SHARE