Αντιπολεμικές πορείες στην Αθήνα (VIDEO) από ΚΚΕ και Αριστερά

 

Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν αντιπολεμικές συγκεντρώσεις με βασικό αίτημα «να μην εμπλακεί η χώρα μας σε ενδεχόμενη παρέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία».
Το ΚΚΕ, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιρατσιστικές συλλογικότητες πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την αμερικανική πρεσβεία με κεντρικό σύνθημα «ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός».
Νωρίτερα το ΚΚΕ συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια παρουσία του γενικού γραμματέα του, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος δήλωσε ότι «δυστυχώς αυξάνουν οι κίνδυνοι ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η ελληνική κυβέρνηση επωμίζεται τεράστιες ευθύνες απέναντι στο λαό μας. Πρέπει εδώ και τώρα να αποδεσμευτεί από τους ιμπεριαλιστικούς αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή, τη χρησιμοποίηση των στρατιωτικών τους βάσεων από ελληνικό έδαφος, που εκτός των άλλων αποτελούν και στόχο επιθέσεων».

Πηγή: Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, ενάντια σε ενδεχόμενη εμπλοκή στη Συρία http://hellasjournal.com/2018/04/antipolemikes-sygkentrosis-stin-athina-enantia-se-endechomeni-ebloki-sti-syria/

 

SHARE