Αναβάλλεται η εισαγωγή της Chipita στο χρηματιστήριο του Λονδίνου – Δηλώσεις Σ.Θεοδωρόπουλου

Ηταν κοινό μυστικό αλλά το επιβεβαίωσε ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Η είσοδος της Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνέλευσης της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε πως  οι λόγοι για το πάγωμα της εισαγωγής της Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι “ότι υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στις αγορές. και οι νέες εκδόσεις που μπήκαν το τελευταίο διάστημα δεν πήγαν καλά. Οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε λίγο χώρο, παρ ό,τι κάναμε πολύ μεγάλη προετοιμασία.”

“Εξετάσαμε όλες τις περιπτώσεις, τώρα θα πρέπει να περιμένουμε”, είπε ο ίδιος ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου να γίνει στο μέλλον. «Παρά την καλή προετοιμασία που έχουμε κάνει αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να επανέλθουμε» . Ωστόσο απέφυγε να την προσδιορίσει χρονικά. Απλά περιορίσθηκε να δηλώσει πως “εκεί που έχουμε φθάσει αν αποφασίσουμε την εισαγωγή μας, έχει μειωθεί στο ¼ του χρόνου που χρειαζόταν στην αρχή.”

Σημείωσε δε: “αν δούμε τις αγορές να συνέρχονται θα είμαστε εκεί.” Ανέφερε παράλληλα πως δεν ήταν χαμένη όλη αυτή η ιστορία, ενώ απέφυγε να απαντήσει πόσα κεφάλαια ήθελε να αντλήσει η εταιρεία του από τη συγκεκριμένη εισαγωγή.

 Σε ότι αφορά στην αλλαντοβιομηχανία Νίκας που έχει περάσει στον έλεγχο της Chipita η γενική συνέλευση εξέλεξε στη θέση του εκτελεστικού προέδρου του ΔΣ τον κ. Γιώργο Νίκα, γιο του ιδρυτή της αλλαντοβιομηχανίας Παναγιώτη Νίκα.
SHARE