Αμερικάνοι αναλαμβάνουν την Hellenic Steel

Υπεγράφη σήμερα Τετάρτη το πλάνο εξυγίανσης της Hellenic Steel, ενώ κατατέθηκε το σχετικό αίτημα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του πτωχευτικού κώδικα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα.

Ο επενδυτής που θα αναλάβει την αξιοποίηση και αναβάθμιση της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι αμερικανική εταιρεία με συναφή δραστηριότητα.

Ως σύμβουλος των εκκαθαριστών της εταιρείας για τη διαδικασία πώλησης ενεργεί σήμερα η Deloitte Business Solutions ΑΕ.

Ο περιπέτεια για την Hellenic Steel είχε ξεκινήσει έναν χρόνο πριν τη λύση και υπαγωγή της σε καθεστώς εκκαθάρισης τον Νοέμβριο του 2014, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 2190/1920.

Εκείνη την περίοδο ο βασικός μέτοχός της, ILVA Com, τέθηκε σε ειδική διαχείριση από το ιταλικό Δημόσιο, κατόπιν πολύχρονης δικαστικής περιπέτειας λόγω περιβαλλοντικού σκανδάλου στον κόλπο του Τάραντα.

Η Hellenic Steel εξαιρέθηκε, όπως και όλες οι εκτός Ιταλίας μονάδες του ομίλου, από το σχέδιο διάσωσης. Το χρέος της εταιρείας στη μητρική της ήταν 60 εκατ. ευρώ και οι διαχειριστές που είχε ορίσει το ιταλικό Δημόσιο έδωσαν εντολή να καταθέσουν αίτηση πτώχευσης της εταιρείας.

 Πηγή: ΑΜΠΕ

 

SHARE