Ακίνητο της Εκκλησίας στην οδό Σαρρή στου Ψυρρή γίνεται ξενοδοχείο

 

Τη θετική συγκυρία του τουρισμού της Αθήνας  σπεύδει να αξιοποιήσει η Εκκλησία.

Έτσι, ένα ακόμη ακίνητο, στην περιοχή του Ψυρρή, προορίζεται για ξενοδοχειακή χρήση, με βάση τη διαγωνιστική διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εδώ και λίγες μέρες.

Πρόκειται για κτίριο επί της οδού Σαρρή 26 στην Αθήνα, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο βγαίνει προς μίσθωση με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα που ζητεί η Μονή αντιστοιχεί στο ποσό των 6.000 ευρώ πλέον 2%, ενώ η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την οποία θα μισθωθεί το ακίνητο είναι για περίοδο δώδεκα ετών.

Το κτίριο, έξι ορόφων και 1.705 τ.μ. είναι από τις περιπτώσεις κτιρίων του κέντρου που διατίθεται ως αυτοτελές και διαθέτει προδιαγραφές για ξενοδοχείο, κάτι το οποίο επιζητούν όσοι –πολλοί- ενδιαφερόμενοι επενδύουν αυτή την στιγμή στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναζητώντας ακίνητα για τη μετατροπή τους σε καταλύματα, είτε πρόκειται για ξενοδοχεία είτε ακόμη και για επιπλωμένα διαμερίσματα. Εξ’ ου άλλωστε και η τάση, ειδικά στην περιοχή του Ψυρρή και του ευρύτερου ιστορικού τριγώνου της Αθήνας, για τη μετατροπή πρώην επαγγελματικών κτιρίων σε ξενοδοχεία.

Όσον αφορά το ακίνητο της Μονής, για το οποίο «τρέχουν» ήδη οι διαδικασίες, οι προσφορές πρόκειται να κατατεθούν προς το τέλος Απριλίου.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

SHARE