Αιτήσεις τώρα! Αυτό πρέπει να κάνουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι για να διεκδικήσουν Δώρα – Επίδομα αδείας από το 2013

 

Στην ουρά τώρα και οι δημόσιοι υπάλληλοι, με αιτήσεις,  για να διεκδικήσουν αναδρομικά τα ποσά που έχασαν, μετά την πρώτη απόφαση της 7 μελούς σύνθεσης του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012 στα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και στο καλοκαιρινό επίδομα αδείας .

Οι διεκδικήσεις συνολικά κινούνται στο επίπεδο των 1.000 ευρώ το χρόνο, καθώς το 2010 τα δώρα στο Δημόσιο μειώθηκαν για όλους στα 500 ευρώ τα Χριστούγεννα, 250 ευρώ το Πάσχα και 250 ευρώ το επίδομα αδείας.

Η υποβολή της αίτησης, δεν σημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν αυτόματα τα αναδρομικά.  Πρέπει και η Ολομέλεια του ΣτΕ να γνωμοδοτήσει σχετικά.

Οι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση πριν την 31η Δεκεμβρίου, υποστηρίζουν οι νομικοί, για να μη χαθούν τυχόν αναδρομικές αξιώσεις για τα ποσά του 2016. Και αυτό, γιατί, αξιώσεις ειδικά των δηµοσίων υπαλλήλων από το ∆ηµόσιο παραγράφονται στη διετία, σύµφωνα µε σχετική απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου του 2012, το οποίο κλήθηκε να επιλύσει διαφορά ανάµεσα στον Άρειο Πάγο και το ΣτΕ.

Νομικοί επιμένουν επίσης πως η τωρινή απόφαση αφορά και το νέο µισθολόγιο. Συνεπώς, ακόµη και αν δεν προκύψει από την Ολοµέλεια αναδροµικότητα, η απόφαση μπορεί να ισχύει για τις µελλοντικές αποδοχές.

Η αίτηση πρέπει να αναφέρεται ρητά στην πληρωμή των δώρων και των επιδομάτων η καταβολή των οποίων έχει διακοπεί πλήρως από το 2013. Η αίτηση υποβάλλεται στην διεύθυνση μισθοδοσίας της υπηρεσίας του κάθε υπαλλήλου, ενώ πρέπει να κοινοποιηθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Μετά την υποβολή της αίτησης, ο υπάλληλος λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου.

 

Δείτε εδώ την αίτηση που έδωσε η ΕΝΥΠΕΚ του Αλέξη Μητρόπουλου

SHARE