Αγανάκτηση στην Ύδρα – Χωρίς ρεύμα – νερό από το πρωί της Κυριακής

 

Η Ύδρα έχει μείνει χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό, καθώς σταμάτησαν να λειτουργούν και τα αντλιοστάσια. Σοβαρότατα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι, επαγγελματίες και τουρίστες.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 05:30 όταν ξαφνικά το νησί  βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Παρά τις υποσχέσεις του ΔΕΔΔΗΕ, η ηλεκτροδότηση δεν επανήλθε ούτε σήμερα το πρωί. Ο δήμαρχος του νησιού σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ δήλωσε ότι βλέπει η βλάβη να αποκαθίσταται κατά το απόγευμα.

Η περιφέρεια Αττικής από χθες έχει εισηγηθεί την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Εν τω μεταξύ, στις 3 τη νύχτα έφθασε στο νησί η υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να αντιμετωπιστεί έστω εν μέρει το πρόβλημα υδροδότησης.

Επιχειρηματίες: Μεγάλη η ζημιά

Για οικονομική καταστροφή μιλά από την πλευρά του, ο κ.Κώστας Κεχαγιόγλου, ιδιοκτήτης εστιατορίου. “Κλείνει το ένα μαγαζί μετά το άλλο, εδώ στην Ύδρα εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Είναι μεγάλη καταστροφή αυτό για το νησί μας και μάλιστα πάνω στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Αναγκάστηκα να πετάξω όλα τα φαγητά και να διώξω 100 πελάτες σήμερα. Και περιμένω άλλους 70 πελάτες για απόψε το βράδυ, τους οποίους θα διώξω κι αυτούς γιατί δεν μπορείς να τους ταϊσεις από τη στιγμή που δεν υπάρχει ρεύμα και νερό. Είναι πάρα πολλές οι ώρες χωρίς ρεύμα το νησί και από ότι βλέπω δύσκολα θα λυθεί το θέμα. Είναι δυσφήμηση για το νησί και καταστροφή για εμένα, γιατί ποιος θα με αποζημιώσει εμένα, τώρα; Το κράτος;», λέει.

Με λάμπες στην κουζίνα, εικόνες άλλης εποχής.

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ, λίγο μετά τις 01:30 τη νύχτα, ανέφερε ότι ελπίζει ότι η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το πρωί, κάτι το οποίο δεν συνέβη.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες Κυριακή 26 Ιουλίου 2018, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών  Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ. Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους».

 

Χωρίς ρεύμα και νερό λόγω μπλακ άουτ η Υδρα

SHARE